Uskoro remont i izgradnja jahti u Bijeloj

Bez autora
Jul 25 2017

Konzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas/Porto Montenegro iz Tivta otkupili su dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj. To je danas, tokom posjete Porto Montenegru, saopštio predsjednik Vlade Duško Marković. Procedura je ovih dana završena u Privrednom sudu. U toku su završni pregovori oko tendera za dobijanje koncesije koja treba da obezbijedi početak rada jedne nove kompanije koja će služiti za remont i izgradnju jahti, rekao je Marković. On je saopštio da je riječ o investiciji koja bi u naredne tri godine trebalo da iznosi oko 20 miliona eura i da obezbijedi nova zapošljavanja za ljude iz tog kraja. Izvršni direktor Porto Montenegra David Margasan kazao je da će u Bijeloj moći da se serivsiraju jahte dužine i do 110 metara.

Uskoro remont i izgradnja jahti u BijelojKonzorcijum koji čine renomirana brodogradilišna kompanija Damen iz Holandije i Adriatic Marinas/Porto Montenegro iz Tivta otkupili su dio infrastrukture Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj.

To je danas, tokom posjete Porto Montenegru, saopštio predsjednik Vlade Duško Marković.

"Procedura je ovih dana završena u Privrednom sudu. U toku su završni pregovori oko tendera za dobijanje koncesije koja treba da obezbijedi početak rada jedne nove kompanije koja će služiti za remont i izgradnju jahti", rekao je Marković.

On je saopštio da je riječ o investiciji koja bi u naredne tri godine trebalo da iznosi oko 20 miliona eura i da obezbijedi nova zapošljavanja za ljude iz tog kraja.

Izvršni direktor Porto Montenegra David Margasan kazao je da će u Bijeloj moći da se serivsiraju jahte dužine i do 110 metara.

"Nova kompanija je uglavnom namijenjna za remont i servisiranje jahti svih veličina, uključujući one dužine i do 110 metara. Tako da će imati velike tehničke sposobnosti, imaće liftove velikih kapaciteta koji će moći da podignu veklike težine, inžinjerske radionice i zatvorene radionice za farbanje jahti", kazao je novinarima Margasan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik