Startap centar u Nišu za nova radna mesta

Bez autora
Jul 25 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas da će otvaranje novog startap centra u Nišu obezbediti uslove za nova radna mesta i razvoj inovativnog preduzetništva u ovom delu Srbije.Popović je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Nišu, povodom današnjeg objavljivanja Javnog poziva za korišćenje usluga i povezivanje u Centar za inovativno preduzetništvo mladih (Startap centar) na Elektronskom fakultetu u tom gradu, najavio da će se prve startap kompanije u ovaj centar useliti u septembru.

Startap centar u Nišu za nova radna mestaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ocenio je danas da će otvaranje novog startap centra u Nišu obezbediti uslove za nova radna mesta i razvoj inovativnog preduzetništva u ovom delu Srbije.

Popović je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Nišu, povodom današnjeg objavljivanja Javnog poziva za korišćenje usluga i povezivanje u Centar za inovativno preduzetništvo mladih (Startap centar) na Elektronskom fakultetu u tom gradu, najavio da će se prve startap kompanije u ovaj centar useliti u septembru. 

Njihov rad biće usmeren na izvoz i na domaće tržište. To su nova radna mesta, što je važno za ostanak mladih talentovanih ljudi u Nišu, ali i nastavak tradicije ovog grada kao inovacionog i tehnološkog centra, poručio je on.
Prema njegovim rečima, Vlada Srbije otvaranje ovog inovacionog centra prepoznaje kao veliku šansu za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije u ovom regionu. 

To je istovremeno i prilika da privreda Niša i čitavog regiona ponovo postane visokotehnološka, sposobna da svoje proizvode izvozi u svet, rekao je Popović, izrazivši zahvalnost najzaslužnijima za ovaj projekat – predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić. 

Objavljivanje ovog poziva i otvaranje centra u septembru predstavlja direktan rezultat posete predsednika Vučića Nišu i njegovog obećanja da će ovaj projekat biti realizovan, kao i rezultat onoga što je u svom ekspozeu, govoreći o inovacijama i tehnološkom razvoju, istakla premijerka Brnabić, ukazao je ministar. 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je vrednost ovog projekta 45 miliona dinara, i ponovio da se otvaranje očekuje 1. septembra.

Pomoćnik gradonačelnika za oblast nauke i napredne tehnologije i profesor na Elektronskom fakultetu Goran Đorđević objasnio je da je ovo kraj prve faze projekta.

Projekat se sastoji od još dve etape – razvoj Multifunkcionalnog aneksa pored Elektronskog fakulteta i Tehnološki park, a radi se o ukupnoj vrednosti od 15 miliona evra podeljeno na ove tri investicije, naveo je Đorđević.

Rok za podnošenje prijava je 21. avgust do 17 časova, a pravo učešća imaju timovi aktivnih i diplomiranih studenata, potencijalnih preduzetnika, kao i spin-of timovi koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija.

Pored njih, na poziv se mogu javiti i novoosnovana visokotehnološka preduzeća, koja su stara do dve godine i već su započela rad na razvoju inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija u funkciji tržišnih potreba.

Startap centar će najbolje rangiranima omogućiti poslovni prostor, knjigovodstvene i druge usluge, edukativne treninge, savetovanja, korišćenje opreme, umrežavanje i saradnju sa drugim sličnim centrima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik