U CG šest eko hotela

Bez autora
Jul 26 2017

Luksuzni apartmani Val Maslina iz Bara i Bogdanović iz Kotora, posljednji su u nizu smještaja u Crnoj Gori koji su dobili sertifikat Ekološki znak Evropske unije (EU), kojim se dokazuje kvalitet turističke usluge tih objekata i spremnost za unapređenje poslovanja u cilju dostizanja vodećih ekoloških standarda. Od početka godine šest hotela pridružilo se porodici eko sertifikovanog smještaja u Crnoj Gori, dok je veliki broj započeo proces sertifikacije. Sertifikat se izdaje na osnovu provjere usaglašenosti 22 obavezujuća kriterijuma od ukupno 43 kriterijuma koja oznaka prepoznaje. Ugostiteljski objekti manjih kapaciteta takođe prepoznaju prednosti prelaska na održive prakse poslovanja i s tim u vezi mogućnosti boljeg pozicioniranja na tržištu.

U CG šest eko hotelaLuksuzni apartmani Val Maslina iz Bara i Bogdanović iz Kotora, posljednji su u nizu smještaja u Crnoj Gori koji su dobili sertifikat Ekološki znak Evropske unije (EU), kojim se dokazuje kvalitet turističke usluge tih objekata i spremnost za unapređenje poslovanja u cilju dostizanja vodećih ekoloških standarda.

Od početka godine šest hotela pridružilo se porodici eko sertifikovanog smještaja u Crnoj Gori, dok je veliki broj započeo proces sertifikacije.

Sertifikat se izdaje na osnovu provjere usaglašenosti 22 obavezujuća kriterijuma od ukupno 43 kriterijuma koja oznaka prepoznaje.

Ugostiteljski objekti manjih kapaciteta takođe prepoznaju prednosti prelaska na održive prakse poslovanja i s tim u vezi mogućnosti boljeg pozicioniranja na tržištu.

Sertifikat je potvrda da sertifikovani objekat u praksi sprovodi ekološki koncept rada, štedi energiju i vodu, brine se o očuvanju prirodnog okruženja, promociji održivog saobraćaja i radi na redukciji stvaranja otpada. Posebno bitan segment ovog sertifikata, podrazumijeva aktivnu komunikaciju i promociju ekološke vizije turizma na nivou hotela, kao i u saradnji sa gostima, preduzetnicima, dobavljačima i ostalim partnerima.

Ekološki znak EU, uspostavljen je prije 25 godina i omogućava promociju proizvoda i usluga na tržištu od 500 miliona stanovnika, koje uključuje neke od najznačajnijih emitivnih tržišta, kao što su Njemačka, Francuska, države Beneluksa i Skandinavije.

Projekat "Razvoj niskokarbonskog turizma", koji realizuju Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizicijom Crne Gore, podržava uvođenje međunarodnih sertifikata Ekološki znak Evropske unije i Travelife za hotele i apartmane.

Sertifikovani hoteli privlače ekološki obrazovane goste koji brinu o zaštiti životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik