Restart Networking Event

Bez autora
Aug 10 2017

Uz podršku USAID-ovog projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”, Restart - poslovna ambasada za dijaspore i strane investitoreorganizuje u Sarajevu networking event sa ciljem uvezivanja biznisa iz Bosne i Hercegovine sa dijasporom.Učesnici će imati priliku da predstave svoj biznis potencijalnim ulagačima i poslovnim partnerima, predstaviće se grantovi u iznosu do 4 miliona KM,a na BSN - Bisnode Speed Networking-u upoznati za kratko vrijeme veliki broj budućih saradnika.

Restart Networking EventUz podršku USAID-ovog projekta “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”, Restart - poslovna ambasada za dijaspore i strane investitoreorganizuje u Sarajevu networking event sa ciljem uvezivanja biznisa iz Bosne i Hercegovine sa dijasporom. Učesnici će imati priliku da predstave svoj biznis potencijalnim ulagačima i poslovnim partnerima, predstaviće se grantovi u iznosu do 4 miliona KM,a na BSN - Bisnode Speed Networking-u upoznati za kratko vrijeme veliki broj budućih saradnika. Partneri ovogodišnjeg eventa su Bisnode BH, Softhouse i Alukoenigstahl d.o.o.

Restart Networking Event će se održati 10.08.2017. u Hotelu Bosnia, u Sarajevu i sastojat će se od tri dijela.Prvi dio je namijenjen za prezentaciju biznisa iz dijaspore i Bosne i Hercegovine. Danas je posljednji dan za prijavu, a učesnici koji se prijave i prođu selekcijski proces će imati pet minuta da prezentiraju svoj biznis, a potom slijedi vrijeme odvojeno za pitanja iz publike.  Drugi dio je Bisnode Speed Networking, koncept koji će omogućiti učesnicima da u vrlo kratkom vremenu predstave svoje biznise velikom broju učesnika te razmijene kontakte atreći dio je networking party gdje će učesnici moći detaljnije razgovarati sa ostvarenim kontaktima u opuštenoj atmosferi.

Na eventu će se okupiti veliki broj poslovnih ljudi koji trenutno rade u dijaspori ili u BiH kao i predstavnici investicionih fondova, stranih i investitora iz dijaspore, te predstavnika kompanija koji se žele umrežiti jedni s drugima i ostvariti neki vid poslovne saradnje.

Projekt USAID-a “Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine” ima za cilj povećanje investicija od strane BiH dijaspore. Predstavnici ovog projekta informisat će o grantovima/bespovratnim sredstvima u iznosu od milion dolara, koja će se dodjeljivati projektima u BiH koje realizuju investitori iz dijaspore.

Na eventu će se prezentirati Softhouse Invest koji omogućava alternativne investicije u softverske proizvode koji se mogu pokrenuti na globalnom nivou.

U BiH se trenutno provode i drugi programi za podršku projekata koje realiziraju investitori iz dijaspore i poduzetnici iz BiH. Uključujući program bespovratnih sredstava i programe grantova drugih razvojnih agencija u narednom periodu dodjeljivat će sredstvau ukupnom iznosu do 4 miliona KM.

Informišite se o ovim projektima, pronađite investitore i poslovne partnere i poslovno povežite sa profesionalcima iz BiH i dijaspore!Sve što je potrebno je da seprijavite na http://networking.restart.ba i dođete 10.08.2017. u Sarajevo na Restart B2B Event!

Prošle godine na Restart Networking Eventu prisustvovalo je 160 učesnika, od kojih je 40% bilo iz dijaspore, dok je 60% dolazilo iz biznis sektora u Bosni i Hercegovini. Od toga je 69% učesnika u istraživanju ocjenilo event odličnim ili vrlo dobrim a 95% ih je ocjenilo event izričito ili prilično korisnim. Prisutni su, kao najbolje od programa ocijenili umrežavanje, upoznavanje novih ljudi, želju za povezivanjem učesnika, širok spektar učesnika iz različitih sektora, prezentacije uspješnih priča i izbor govornika. Tokom eventa učesnici su međusobno ostvarili 120 potencijalnih kontakata za poslovnu saradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik