U Portonovi uložili 221 milion

Bez autora
Aug 06 2017

Kompanija Azmont Investments je od ulaska na tržište, 2012. godine, u rizort Portonovi investirala 221 milion eura, saopštio je njen izvršni direktor Rašad Alijev i dodao da se do potpune realizacije projekta očekuju ulaganja od 650 miliona eura. Podsjećanja radi, ugovorna obaveza je da u prve četiri godine investiramo 52 miliona eura, odnosno 258 miliona eura za osam godina, rekao je Alijev. On je, komentarišući aktivnosti na realizaciji projekta, rekao da su grubi radovi na Portonovi Marini završeni i da Marina privlači sve više pažnje. Kao dio radova u sklopu prve faze projekta, pored Marine, glavni strukturni radovi na Donjem naselju, ali i Marina apartmanima i Ribarskom naselju su završeni. U ovom dijelu i prve zgrade dobijaju svoj konačni izgled jer je postavljanje krovova i rad na fasadama u toku. Uporedo sa ovim, nastavljamo da radimo na pripremnim radovima i temeljima za prvi One&Only u Evropi, kazao je Alijev.

U Portonovi uložili 221 milionKompanija Azmont Investments je od ulaska na tržište, 2012. godine, u rizort Portonovi investirala 221 milion eura, saopštio je njen izvršni direktor Rašad Alijev i dodao da se do potpune realizacije projekta očekuju ulaganja od 650 miliona eura.

„Podsjećanja radi, ugovorna obaveza je da u prve četiri godine investiramo 52 miliona eura, odnosno 258 miliona eura za osam godina“, rekao je Alijev u intervjuu agenciji Mina-business.

On je, komentarišući aktivnosti na realizaciji projekta, rekao da su grubi radovi na Portonovi Marini završeni i da Marina privlači sve više pažnje.

„Kao dio radova u sklopu prve faze projekta, pored Marine, glavni strukturni radovi na Donjem naselju, ali i Marina apartmanima i Ribarskom naselju su završeni. U ovom dijelu i prve zgrade dobijaju svoj konačni izgled jer je postavljanje krovova i rad na fasadama u toku. Uporedo sa ovim, nastavljamo da radimo na pripremnim radovima i temeljima za prvi One&Only u Evropi“, kazao je Alijev.

Prema njegovim riječima, čak i u ovoj fazi, kada je Portonovi gradilište, projekat je prepoznat kao novi crnogorski dragulj.

„Ovo je velika odgovornost za nas, ali i podstrek da ga realizujemo shodno planovima i osiguramo njegov rast i razvoj na duge staze. Naredne godine nas očekuje i početak rada, a samim tim i mnogo stvari koje dolaze sa otvaranjem rizorta. Pormocija Crne Gore kao destinacije i Portonovog kao njenog dijela je veoma važna i stoga smo sa ovim aktivnostima počeli prošle godine“, saopštio je Alijev.

On je podsjetio da su u kompanije više puta naglašavali da je njihova ambicija da postave standarde ne samo u Crnoj Gori već i šire.

„Sve ovo će biti velika promjena i značajno doprinijeti Crnoj Gori kao državi, a naš rizort pozicionirati na svjetskoj mapi. Portonovi je projekat gdje investiramo, stvaramo i razvijamo u svim fazama. Kao takav, on ima svoju specifičnu dinamiku i mijenja se kako bi odgovorio na potrebe ciljne grupe“, objasnio je Alijev.

Na taj način će, kako je naveo, biti atraktivan ljudima koji žele da dođu i otkriju ne samo njega, već i Crnu Goru.

Na pitanje koji su najveći problemi sa kojima se kompanija suočava u toku realizacije projekta Portonovi, Alijev je odgovorio da sve to posmatraju više kao izazove i čine sve da se oni riješe.

“Jedan od glavnih izazova svakako jeste infrastruktura generalno, pa u ovom dijelu ima jako puno prostora za rad i za napredak ako se krećemo ka tome da smo visokoelitna destinacija. Veoma smo srećni što vidimo sve više letova ka i iz Crne Gore. To je svakako samo jedna puzla i mnogo više treba raditi na ovom polju kako bi putevi i konekcije bile bolje”, smatra Alijev.

Jedan od izazova koji u kompaniji vide su i ljudski resursi koji mogu podržati rad ne samo rizorta Portonovi, već i drugih ključnih igrača u ugostiteljstvu u Crnoj Gori.

“Kako bismo doprinjeli razvoju ljudskih resursa, kao kompanija smo prošle godine podržali osnivanje Akademskih studija za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG-u. To je zajednički projekat kompanije Azmont Investments, UDG-a i poznate međunarodne visokoškolske ustanove za hotelijerstvo i menadžment Vatel”, kazao je Alijev.

Pored finansijske podrške u iznosu od 250 hiljada eura za kupovinu franšize od Vatela kojom se obezbjeđuje franšiza za Akademske studije za međunarodno hotelijerstvo i menadžment na UDG u narednih 11 godina, kompanija Azmont Invesments odlučila se za finansiranje i stipendijskog programa.

Program je prvenstveno namijenjen budućim visokoškolcima iz Boke Kotorske, gdje će u prednosti biti kandidati iz Herceg Novog.

“U ovoj i prošloj godini kompanija Azmont Invesments je podržala ukupno devet studenata sa 60 hiljada eura i na taj način doprinijela pripremi nove generacije mladih ljudi koji sebe vide kao uspješne profesionalce u ugostiteljstvu, turizmu i hotelskom menadžmentu”, dodao je Alijev.

On smatra da je potrebno više investirati i to ne samo investitori i kompanije koje u Crnoj Gori razvijaju projekte, već i Vlada.

„Ovo je posebno važno u dijelu marketinga i promocije kroz koje treba stvoriti svijest i percepciju da je Crna Gora luksuzna destinacija. Ipak, želimo da pohvalimo rad crnogorske Vlade koja je od obnavljanja nezavisnosti, prošle godine radila i doprinjela da cijela država ojača ekonomiju, uz fokus na turizam i razvojne investicije koje doprinose ljepoti ovog dijela Jadrana”, rekao je Alijev.

Komentarišući ranije najave da će se u projekat Portonovi uključiti novi partneri, Alijev je saopštio da je Azmont Investments glavni investitor projekta Portonovi i da okuplja oko sebe tim respektabilnih partnera.

„Vjerujemo da je ovo jedini pravi način da stvorimo uspješan rizort koji će se pozicionirati u regionu, ali i šire. Nalazimo se u finalnoj fazi pregovora i potvrde novog partnerstva sa poznatom međunarodnom kompanijom koja dijeli našu viziju i spremna je da vodi Portonovi Marinu kao integralni dio rizorta na efikasan način, postavljajući nove standarde u ovoj industriji“, kazao je Alijev.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije o mogućem ustupanju projekta Portonovi drugoj kompaniji, Alijev je rekao da su posvećeni Portonovi projektu i da su srećni što su ovdje.

“U ovom trenutku, za nas to nije opcija. Naš tim predano radi na širenju i jačanju prisustva u Crnoj Gori koja je kao aktraktivno tržište među liderima u Evropi. Pet godina je kako smo ovdje i vjerujemo da smo uradili dosta. Kao kompanija, poznati smo najprije kao investitor Portonovi projekta”, objasnio je Alijev.

On je dodao da biti u Crnoj Gori za njih znači mnogo vise.

“Ovdje smo i da podržimo i doprinesemo lokalnoj zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje. Prošle godine našem poslovnom portfoliju smo dodali i banku pod nazivom Nova Banka”, zaključio je Alijev.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik