Podrška razvoju preduzetništva u modnoj industriji i turizmu

Bez autora
Aug 06 2017

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Agencija za mala i srednja preduzeća Evropske unije (EASME) objavila javni poziv u okviru COSME programa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u oblasti modne industrije i turizma.Na javni poziv se mogu prijaviti projekti razvoja novih proizvoda i materijala, dizajna i proizvodnje, maloprodaje i marketinga, kao i oni usmereni ka razvoju kreativnih industrija u različitim oblicima turizma (aktivni, poslovni, kulturni turizam i drugo) i to na tržištu EU ili međunarodnim tržištima.

Podrška razvoju preduzetništva u modnoj industriji i turizmuMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Agencija za mala i srednja preduzeća Evropske unije (EASME) objavila javni poziv u okviru COSME programa za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u oblasti modne industrije i turizma.

Na javni poziv se mogu prijaviti projekti razvoja novih proizvoda i materijala, dizajna i proizvodnje, maloprodaje i marketinga, kao i oni usmereni ka razvoju kreativnih industrija u različitim oblicima turizma (aktivni, poslovni, kulturni turizam i drugo) i to na tržištu EU ili međunarodnim tržištima.

Ovaj instrument COSME programa usmeren je na unapređenje i podršku akceleratorima, inkubatorima i drugim organizacijama za podršku visokotehnološkim, inovativnim i kreativnim startup kompanijama i malim i srednjim preduzećima.

Podnosioci prijave moraju formirati međunarodni konzorcijum – poslovnu mrežu sačinjenu od privatnih ili javnih institucija koji pružaju podršku startap kompanijama i malim i srednjim preduzećima (poslovni inkubatori, akceleratori i druge relevantne organizacije), nosioci javnih ovlašćenja na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou i profitne organizacije.

Konzorcijum moraju da čine najmanje četiri pravna subjekta iz tri zemlje EU ili zemalja članica COSME.

Ukupan iznos budžeta javnog poziva je 2.600.000 evra, od čega je za modnu industriju opredeljeno 1.600.000 evra, a za turizam 1.000.000 evra, dok se po projektu sufinansira maksimalno do 75 odsto ukupne vrednosti projekta.

Prijava se podnosi elektronski do 19. oktobra, do 17 časova, putem naloga na portalu za učesnike, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik