Niš postaje centar inovacija i tehnologija

Bez autora
Aug 09 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da će izgradnja Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u okviru Elektronskog fakulteta u Nišu biti završena u septembru.Popović je prilikom nenajavljenog obilaska radova na izgradnji ovog centra izrazio zadovoljstvo njihovom dinamikom i činjenicom da će Centar vrlo brzo otvoriti vrata za prve mlade inženjere koji žele da započnu svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

Niš postaje centar inovacija i tehnologijaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da će izgradnja Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u okviru Elektronskog fakulteta u Nišu biti završena u septembru.

Popović je prilikom nenajavljenog obilaska radova na izgradnji ovog centra izrazio zadovoljstvo njihovom dinamikom i činjenicom da će Centar vrlo brzo otvoriti vrata za prve mlade inženjere koji žele da započnu svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

On je objasnio da će se Centar, koji će biti uređen po najvišim svetskim standardima, prostirati na 650 kvadrata i u njemu će biti smeštene startap kompanije.

Siguran sam u to da će mladi biti ponosni na ovaj prostor koji će im omogućiti da ostanu u svom gradu i u njemu stvaraju svoju budućnost, a time i budućnost Niša i čitave Srbije, poručio je ministar.

Ovo je tek početak ulaganja Vlade Srbije u inovacije i tehnološki razvoj u Nišu, naglasio je Popović i podvukao da je otvaranje ovog startap centra velika šansa za zapošljavanje mladih, razvoj IT industrije i digitalne ekonomije u ovom regionu. 

To je šansa da Niš nastavi svoju tradiciju grada koji je uvek bio poznat kao napredni centar inovacija i tehnologija ne samo u Srbiji, već i šire, zaključio je Popović, koji je radove obišao zajedno sa dekanom Elektronskog fakulteta u Nišu Draganom Jankovićem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik