"Opel insignija GSi" - uglađeni sportista

Bez autora
Aug 09 2017

Kompanija "Opel" već dugi niz godina neguje tradiciju pravljenja sportskih "ljutih mašina", od takozvanih serijskih modela, pa do onih za svakodnevnu vožnju. Čak 33 godine je duga tradicija "stavljanja oznake GSi" na modele iz Riselshajma (sedište "Opela"). Prvi model sa ovom oznakom bila je "manta GSi" iz 1984. godine. Samo četiri godine kasnije 2.0 DOHC 16-ventilski motor u modelu "kadet GSi"sa 16 ventila raspolagao je sa 150 konjskih snaga. Predstavljeno je i više generacija modela "korsa" u sportskom GSi izdanju, a prva je bila "korsa A" iz 1988. godine koju je pokretao motor od 100 KS. Najnoviji biser iz sportske radionice "Opela" je "insignija GSi", sportski sedan za one koji žele nešto drugačije. Veoma dinamično podešeno oslanjanje i odličan "grip" u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka obezbeđuju jedinstveno vozačko iskustvo, ali i maksimum na polju sigurnosti.

"Opel insignija GSi" - uglađeni sportistaKompanija "Opel" već dugi niz godina neguje tradiciju pravljenja sportskih "ljutih mašina", od takozvanih serijskih modela, pa do onih za svakodnevnu vožnju.

Čak 33 godine je duga tradicija "stavljanja oznake GSi" na modele iz Riselshajma (sedište "Opela"). Prvi model sa ovom oznakom bila je "manta GSi" iz 1984. godine. Samo četiri godine kasnije 2.0 DOHC 16-ventilski motor u modelu "kadet GSi"sa 16 ventila raspolagao je sa 150 konjskih snaga. Predstavljeno je i više generacija modela "korsa" u sportskom GSi izdanju, a prva je bila "korsa A" iz 1988. godine koju je pokretao motor od 100 KS.

Najnoviji biser iz sportske radionice "Opela" je "insignija GSi", sportski sedan za one koji žele nešto drugačije. Veoma dinamično podešeno oslanjanje i odličan "grip" u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka obezbeđuju jedinstveno vozačko iskustvo, ali i maksimum na polju sigurnosti. Nova osmostepena automatska transmisija može da se koristi uz pomoć polugica smeštenih iza obruča upravljača, kao u trkačkim automobilima, što doprinosi još aktivnijem vozačkom doživljaju. Tipično za drugu generaciju modela "insignija", GSi kombinuje olakšanu karoseriju sa niskim težištem i dvolitarskim turbo motorom. Kožom oplemenjen enterijer, sportska sedišta posebno razvijena za model GSi, kao i kožom obložen upravljač i aluminijumske poluge za promenu stepena prenosa, samo su neki detalji koji kompletiraju sportski imidž.

- Novi GSi je znatno brži na krugu staze Nirburgring u odnosu na snažnije OPC verzije modela "insignija" prethodne generacije - zaključuje direktor performans automobila i motosporta, Voker Stryček, posle testiranja.

Ovaj sportski sedan je pokretan impresivnim benzinskim turbo motorom koji kombinuje nisku potrošnju i visoke performanse. Snažni dvolitarski turbo motor ima 260 KS i moćan obrtni moment od 400 nm.

Potrošnja je zadržana u veoma prihvatljivim granicama - 11,2 litra u gradskim uslovima, 7,1 litar van grada, odnosno 8,6 litara u kombinovanom ciklusu. Emisija ugljen-dioksida je 197 grama po pređenom kilometru. Četvorocilindrični motor je uparen sa potpuno novom automatskom transimisijom sa osam stepena prenosa. Pored dvolitarskog benzinskog motora, GSi će se nuditi i sa snažnim novim dizel motorom.

Nova "opel insignija GSi" će imati svetsku premijeru na Salonu automobila u Frankfurtu (14-24. septembar).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik