Švajcarski „Namics” formira novi softverski tim u Srbiji

Bez autora
Aug 10 2017

Švajcarska softverska agencija „Namics” započela je formiranje odseka „dot net” softverskih inženjera u beogradskoj kancelariji. Ova odluka biće realizovana u skladu sa „Namics-ovom” globalnom strategijom poslovanja koja uključuje i radna mesta za 100 softverskih inženjera u Republici Srbiji do 2019. godine. Srpski „dot net” odsek biće povezan sa timovima iz Švajcarske i Nemačke, a treba napomenuti da će „Namics” softverskim stručnjacima u Srbiji omogućiti i rad na Sitecore platformi – sistemu za upravljanje sadržajem, čiji je „Namics” jedan od najvećih globalnih partnera.

Švajcarski „Namics” formira novi softverski tim u SrbijiŠvajcarska softverska agencija „Namics” započela je formiranje odseka „dot net” softverskih inženjera u beogradskoj kancelariji. Ova odluka biće realizovana u skladu sa „Namics-ovom” globalnom strategijom poslovanja koja uključuje i radna mesta za 100 softverskih inženjera u Republici Srbiji do 2019. godine.

Srpski „dot net” odsek biće povezan sa timovima iz Švajcarske i Nemačke, a treba napomenuti da će „Namics” softverskim stručnjacima u Srbiji omogućiti i rad na Sitecore platformi – sistemu za upravljanje sadržajem, čiji je „Namics” jedan od najvećih globalnih partnera.

„Beogradska kancelarija razvijaće softverske proizvode od početne analize do implementacije rešenja, a rad na projektima podrazumevaće i savladavanje najnovijih veb tehnologija. Do sada implementirani projekti i dobra saradnja sa Sitecore-om doprineće usavršavanju srpskih softverskih stručnjaka. To nam je posebno važno jer su ulaganje u edukaciju i rad na izazovnim projektima, prema našem mišljenju, najbolji načini za celokupan razvoj softverske industrije”, navodi Semjuel Pejer, senior menadžer odseka za tehnologiju i primenu u „Namics-u”.

Kao jedan od najznačajnijih međunarodnih partnera i najveći Sitecore-ov partner na nemačkom govornom području „Namics” je dva puta osvojio „Sitecore Customer Award”, a tri puta priznanje „Most Valuable Professional”. Zbog više od 100 implementiranih intranet i internet projekata „Namics” je, 2015. godine, proglašen za Sitecore-ovog vodećeg partnera na globalnom tržištu.

„Koristeći Sitecore do sada smo razvili brojna softverska rešenja za neke od vodećih svetskih kompanija u različitim segmentima poslovanja, a u projekte želimo da uključimo i srpske stručnjake. Oni će, između ostalog, imati priliku da rade na različitim rešenjima za poboljšanje korisničkog iskustva i postavljanje visokih bezbednosnih standarda”, napomenuo je Kristofer Bitner, koji će biti zadužen za uspostavljanje „Namics-ovog” .Net odseka u Srbiji.

Vodeća švajcarska softverska agencija „Namics” u Srbiji posluje od 2015. godine. U beogradskoj kancelariji zapošljavaju 50 softverskih inženjera, a cilj im je da, do 2019. godine, udvostruče broj zaposlenih u Republici Srbiji.

„U skladu sa biznis strategijom pored formiranja novog „dot net” tima, pažnju ćemo posvetiti i širenju timova koji rade u „front end” i Java tehnologijama. Softverski inženjeri dobiće priliku da razvijaju sisteme za upravljanje sadržajem, veb aplikacije, rešenja za e-trgovinu, digitalne komunikacije i mobilna poslovna rešenja za klijente među kojima su ADAC, KUKA, „Travel.ch”, BASF, „Medela”, „Viktorinox”, „Daimler”, Ciriški aerodrom i mnoge druge kompanije sa Forbsove liste Top 500 najuspešnijih kompanija na svetu”, zaključio je Semjuel Pejer.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik