Beograd: Dodela sredstava za podršku razvoja preduzetništva

Bez autora
Aug 10 2017

Sekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva u 2017. godini, a ukupno izdvojena sredstva za ovu namenu iznose deset miliona dinara.Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

Beograd: Dodela sredstava za podršku razvoja preduzetništvaSekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva u 2017. godini, a ukupno izdvojena sredstva za ovu namenu iznose deset miliona dinara.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine. 

Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva namenjena su za unapređenje proizvodnje i proširenje kapaciteta privrednih subjekata, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodno orjentisanih i drugih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, istakao je Veličković, dodajući da grad na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

On je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2017. godinu direktnom podrškom mikro, malim i srednjim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs otvoren je do 25. avgusta 2017. godine, a tekst konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika „Gradski oglasi, konkursi, tenderi”).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik