Rakuten Viber uveo funkciju promene broja telefona bez gubitka podataka

Bez autora
Aug 14 2017

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, uvodi važnu novinu koja će omogućiti korisnicima da promene svoj broj mobilnog telefona – kao i mobilni uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju – bez gubitka podataka. Ova novina odslikava nastojanja aplikacije da omogući bezbrižno i lako korisničko iskustvo preko svih uređaja i operativnih sistema.Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji – a da pritom mogu da zamene broj na istom uređaju – što je nešto što veoma često potrebno korisnicima. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promenu telefonskog broja. U nekoliko prostih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Rakuten Viber uveo funkciju promene broja telefona bez gubitka podatakaViber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, uvodi važnu novinu koja će omogućiti korisnicima da promene svoj broj mobilnog telefona – kao i mobilni uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju – bez gubitka podataka. Ova novina odslikava nastojanja aplikacije da omogući bezbrižno i lako korisničko iskustvo preko svih uređaja i operativnih sistema.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji – a da pritom mogu da zamene broj na istom uređaju – što je nešto što veoma često potrebno korisnicima. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promenu telefonskog broja. U nekoliko prostih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promenu broja telefona na njihovom starom uređaju – pre nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promeni broj, Viber će o tome automatski izvestiti sve njegove kontakte – što će im omogućiti da sačuvaju taj novi broj u svojim imenicima.

“Promena telefonskog broja je česta pojava – čak i redovna u nekim zemljama. Stoga smo želeli da obezbedimo našim korisnicima mogućnost da u potpunosti sačuvaju kompletnu prepisku njihovih četova, podataka i sadržaja – ako već razmišljaju o takvim promenama,” napomenuo je Đamel Agaua, Generalni globalni Direktor aplikacije Rakuten Viber.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik