"Fantom" nikad glamurozniji

Bez autora
Aug 14 2017

Na festivalu "Gudvud", nedavno, "Rols-Rojs" je predstavio svoj novi ponos, najluksuzniju limuzinu u svojoj ponudi "fantom 8". Nekako proletos, posle 13 godina proizvodnje modela "mark 7", britanski proizvođač luksuznih vozila je odlučio da je vreme da ta generacija "fantoma" ode u zasluženu penziju. Nije se dugo čekalo na osmu generaciju modela, od kojeg, kažu u "Rols-Rojsu", očekuju da bude i dalje najluksuzniji automobil na planeti. "Fantom" je nešto modernije dizajniran iako su ostali prepoznatljivi atributi. Kako se i očekivalo, izmenjene su svetlosne grupe, a farovi su - laserski ali oivičeni LED dnevnim svetlima. U ovoj kompaniji kažu da je ova vrsta farova među najnaprednijima na svetu i da im je "domet" oko 600 metara. Pažnju privlače i ogromni točkovi od 22 inča, specijalno dizajnirani za ovaj model.

"Fantom" nikad glamuroznijiNa festivalu "Gudvud", nedavno, "Rols-Rojs" je predstavio svoj novi ponos, najluksuzniju limuzinu u svojoj ponudi "fantom 8".

Nekako proletos, posle 13 godina proizvodnje modela "mark 7", britanski proizvođač luksuznih vozila je odlučio da je vreme da ta generacija "fantoma" ode u zasluženu penziju.

Nije se dugo čekalo na osmu generaciju modela, od kojeg, kažu u "Rols-Rojsu", očekuju da bude i dalje najluksuzniji automobil na planeti.

"Fantom" je nešto modernije dizajniran iako su ostali prepoznatljivi atributi. Kako se i očekivalo, izmenjene su svetlosne grupe, a farovi su - laserski ali oivičeni LED dnevnim svetlima. U ovoj kompaniji kažu da je ova vrsta farova među najnaprednijima na svetu i da im je "domet" oko 600 metara!

Pažnju privlače i ogromni točkovi od 22 inča, specijalno dizajnirani za ovaj model.

Unutra sve vrvi od tačskrin ekrana. U "rols-rojs fantomu" su instalirana dva od 12,3 inča. Jedan ima funkciju instrument-table, a drugi je namenjen za "multimedijalne sadržaje".

Putnici u vozilu imaju na raspolaganju neviđeno luksuznu kabinu sa mnogobrojnim konfiguracijama zadnje klupe - od sedišta kao u avionu do onih koja se pretvaraju u udoban ležaj.

Kažu da novi "fantom" ima do sada najbolju zvučnu instalaciju tako da su čak i gume opremljenje izolujućim slojem da se smanji nivo buke pri kotrljanju. Novo samoštelujuće vazdušno ogibljenje zaduženo je da putnici imaju osećaj da lebde na oblaku...

Pod haubom će se nalaziti 6,75-litarski motor sa 12 cilindara koji isporučuju 571 KS. Obrtni moment je zastrašujući - 900 nm.

Menjač je automatski sa osam brzina. Cena još nije saopštena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik