Nove investicije i nova radna mjesta u Tuzlanskom kantonu

Bez autora
Aug 16 2017

Planovi za poslovni razvoj kompanije "Boxmark", izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru, bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona (TK) Bege Gutića s direktorom kompanije "Boxmark" Matejem Bastičem.Kako je rekao Bastič, kompanija za proizvodnju tekstilnih i kožnih dijelova za autoindustriju, "Boxmark", u skorijoj budućnosti planira proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u Lukavcu. To, prije svega, podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale od oko 10.000 m2, a što je prva faza ukupnog investicijskog projekta koji bi trebao da rezultira otvaranjem oko 800 novih radnih mjesta u ovoj kompaniji.

Nove investicije i nova radna mjesta u Tuzlanskom kantonuPlanovi za poslovni razvoj kompanije "Boxmark", izgradnja novih proizvodnih kapaciteta, a time i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru, bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona (TK) Bege Gutića s direktorom kompanije "Boxmark" Matejem Bastičem.

Kako je rekao Bastič, kompanija za proizvodnju tekstilnih i kožnih dijelova za autoindustriju, "Boxmark", u skorijoj budućnosti planira proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u Lukavcu. To, prije svega, podrazumijeva izgradnju nove proizvodne hale od oko 10.000 m2, a što je prva faza ukupnog investicijskog projekta koji bi trebao da rezultira otvaranjem oko 800 novih radnih mjesta u ovoj kompaniji.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je o procedurama izdavanja neophodnih dozvola i saglasnosti, kako bi se u što skorije vrijeme moglo početi i sa konkretnim radovima.

- "Boxmark" se dosad pokazao kao jedan od najozbiljnijih poslovnih investitora u Tuzlanskom kantonu, i kao takvom, Vlada će učiniti sve što je u našoj moći da sve neophodne procedure za izdavanje dozvola okončamo u najkraćim mogućim rokovima - rekao je Gutić.

Napomenuo je da njihov dobitak i cilj u ovom slučaju predstavlja oko 800 novih radnih mjesta te da će u tom pogledu svi kapaciteti Vlade TK i resornih ministarstava biti stavljeni u funkciju realizacije ove investicije.

Dodao je da će Vlada TK kao partner pomoći "Boxmarku" i u komunikaciji sa drugim poslovnim partnerima, prije svih BH Telekomom i Elektroprivredom Bosne i Hercegovine, da se ispune svi neophodni preduslovi za realizaciju ovog projekta, saopćeno je iz Odjeljenje za informiranje Vlade TK.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik