Unapređenje saradnje sa Izraelom u oblasti rada

Bez autora
Aug 16 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević upoznao je danas ambasadora Izraela u Srbiji Alonu Fišer-Kam sa ostvarenom bilateralnom saradnjom dveju zemalja u oblasti rada i socijalnih pitanja. Đorđević je iskazao interesovanje da se u narednom periodu razmotre modaliteti za unapređenje te saradnje, pre svega u oblasti porodično-pravne zaštite. On je najavio da će kao novi član Radne grupe za podizanje i očuvanje memorijala "Staro sajmište" insistirati na hitnom rešavanju pitanja ovog memorijalnog kompleksa. Fišer-Kam je iskoristila priliku da naglasi postojanje visokog stepena prijateljstva između dve zemlje, dva naroda i izrazila želju da se saradnja intenzivira, a posebno u oblastima koje su u nadležnostima resornog ministarstva.

Unapređenje saradnje sa Izraelom u oblasti radaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević upoznao je danas ambasadora Izraela u Srbiji Alonu Fišer-Kam sa ostvarenom bilateralnom saradnjom dveju zemalja u oblasti rada i socijalnih pitanja.

Đorđević je iskazao interesovanje da se u narednom periodu razmotre modaliteti za unapređenje te saradnje, pre svega u oblasti porodično-pravne zaštite. 

On je najavio da će kao novi član Radne grupe za podizanje i očuvanje memorijala "Staro sajmište" insistirati na hitnom rešavanju pitanja ovog memorijalnog kompleksa.

Fišer-Kam je iskoristila priliku da naglasi postojanje visokog stepena prijateljstva između dve zemlje, dva naroda i izrazila želju da se saradnja intenzivira, a posebno u oblastima koje su u nadležnostima resornog ministarstva.

Ona je istakla da je udruženje socijalnih radnika Izraela ocenilo Srbiju kao zemlju koja ima sličan sistem socijalne zaštite, na osnovu čega je moguće ostvariti saradnju i uspešnu razmenu iskustava između srpskih i izraelskih stručnjaka u ovoj oblasti.

Takođe, Fišer-Kam je najavila i otvaranje dve velike investicije Izraela u Srbiji – "Rajićeva šoping mol" i "Skajlajn", 14. septembra ove godine. 

Ovaj susret, kako je zajednički konstatovano, predstavlja još jednu potvrdu veoma dobrih odnosa dveju zemalja i sve boljeg međusobnog razumevanja po pitanjima od obostranog interesa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik