Završetak izgradnje Žeželjevog mosta strateški projekat Vlade

Bez autora
Aug 16 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa vlasnikom španske kompanije "Azvi" Manuelom Kontrerasom Ramosom i generalnim direktorom te kompanije Fernandom de la Tore de Alvaradom.Na sastanku je bilo reči o izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu i gradnji deonica na drumskom Koridoru 10, na kojima je ova kompanija glavni izvođač.

Završetak izgradnje Žeželjevog mosta strateški projekat VladePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa vlasnikom španske kompanije "Azvi" Manuelom Kontrerasom Ramosom i generalnim direktorom te kompanije Fernandom de la Tore de Alvaradom.

Na sastanku je bilo reči o izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu i gradnji deonica na drumskom Koridoru 10, na kojima je ova kompanija glavni izvođač.

Mihajlović je istakla da Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za čitavu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd–Budimpešta. 

Od investitora očekujemo punu posvećenost projektu kako bi se ispoštovali ugovor i rok, rekla je ona, podsetivši na to da su u prethodnom periodu rešeni brojni problemi koji su kočili realizaciju projekta, u saradnji sa izvođačem i zahvaljujući velikom angažovanju tima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Čelnici kompanije "Azvi" obavestili su Mihajlović da će, prema postojećoj dinamici radova, do sredine novembra Žeželjev most moći da se pređe pešice, a puštanje železničkog saobraćaja planirano je za januar. 

Kako su objasnili, do kraja meseca, u periodu od 21. do 24. avgusta, očekuje se lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani.

Vlasnik kompanije "Azvi", koja je glavni izvođač radova na Žeželjevom mostu, Manuel Kontreras Ramos istakao je da ta kompanija ozbiljno radi na svim projektima i da će učiniti sve da se ugovoreni rokovi ispoštuju.

Generalni direktor te kompanije Fernando de la Tore de Alvarado rekao je da je "Azvi" ponosan na to što ima priliku da radi na velikim projektima u Srbiji, izrazivši zahvalnost Zorani Mihajlović na pomoći koju je Ministarstvo pružalo da se ubrza realizacija projekta.

Na sastanku je razmatrana i dinamika radova na dve deonice na južnom kraku Koridora 10 ka Grčkoj, ukupne dužine 12,1 kilometar, od Grdelice do tunela Predejane i od tunela Manajle do Vladičinog Hana.

Mihajlović je poručila da je završetak izgradnje Koridora 10 jedan od strateških ciljeva Vlade i da je važno da svaki izvođač uloži maksimalan napor kako bi se završio i poslednji, najteži deo Koridora, kroz Grdeličku klisuru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik