Modernizacija srpskih železnica odvija se po planu

Bez autora
Aug 17 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor "RŽD Internešenel" doo Sergej Aleksejevič Pavlov razgovarali su danas o projektima modernizacije železnice koje ta kompanija realizuje u Srbiji iz kredita Ruske Federacije. Pavlov je obavestio Mihajlović o tome da je tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik–Valjevo, napravljena ušteda od 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost radova. Radovi na toj deonici odvijaju se u skladu s ugovorom, a planirana dinamika u potpunosti se poštuje, naglasio je on. Mihajlović i Pavlov su razgovarali i o realizaciji projekta modernizacije deonice Stara Pazova–Novi Sad, gde je već izdata građevinska dozvola za radove u okviru prve faze, na tunelima i vijaduktima, dok će radovi na otvorenoj pruzi, u okviru druge faze, biti definisani posebnim ugovorom.

Modernizacija srpskih železnica odvija se po planuPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor "RŽD Internešenel" doo Sergej Aleksejevič Pavlov razgovarali su danas o projektima modernizacije železnice koje ta kompanija realizuje u Srbiji iz kredita Ruske Federacije.

Pavlov je obavestio Mihajlović o tome da je tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik–Valjevo, napravljena ušteda od 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost radova.

Radovi na toj deonici odvijaju se u skladu s ugovorom, a planirana dinamika u potpunosti se poštuje, naglasio je on.

Mihajlović i Pavlov su razgovarali i o realizaciji projekta modernizacije deonice Stara Pazova–Novi Sad, gde je već izdata građevinska dozvola za radove u okviru prve faze, na tunelima i vijaduktima, dok će radovi na otvorenoj pruzi, u okviru druge faze, biti definisani posebnim ugovorom.

Ona je istakla da modernizacija železnice, uključujući realizaciju projekta modernizacije pruge Beograd–Budimpešta, predstavlja jedan od strateških ciljeva Vlade. 

Očekujem da saradnja sa kompanijom RŽD bude jednako uspešna i na ovom projektu, kao i na projektima koji su već završeni, rekla je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik