Grad će razviti 8 projekata svojih poduzetnika

Bez autora
Aug 20 2017

U Šibeniku će u sklopu EU Boot Campa pod vodstvom voditeljice Odsjeka za razvoj Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Šibenika Ivane Bujas Rupić od 18. rujna do 8. prosinca osam projekata dobiti priliku za razvoj i apliciranje na fondove Europske unije. Radi se o 12-tjednom edukativnom programu na koji se zainteresirane tvrtke mogu prijaviti do 31. kolovoza, dok će rezultati biti poznati sredinom rujna. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Šibenika, ovogodišnji je Boot Camp za polaznike besplatan, a raspon ideja koje dolaze u obzir poprilično je širok, kazala nam je Bujas Rupić. Važno nam je da ideje koje će se kod nas razvijati imaju potencijal privlačenja novca iz fondova EU te da su održive, napominje.

Grad će razviti 8 projekata svojih poduzetnikaU Šibeniku će u sklopu EU Boot Campa pod vodstvom voditeljice Odsjeka za razvoj Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Šibenika Ivane Bujas Rupić od 18. rujna do 8. prosinca osam projekata dobiti priliku za razvoj i apliciranje na fondove Europske unije.

Radi se o 12-tjednom edukativnom programu na koji se zainteresirane tvrtke mogu prijaviti do 31. kolovoza, dok će rezultati biti poznati sredinom rujna. Zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Šibenika, ovogodišnji je Boot Camp za polaznike besplatan, a raspon ideja koje dolaze u obzir poprilično je širok, kazala nam je Bujas Rupić. "Važno nam je da ideje koje će se kod nas razvijati imaju potencijal privlačenja novca iz fondova EU te da su održive", napominje.

Šibenik je danas među vodećim gradovima u Hrvatskoj kada se govori o povlačenju novca iz EU fondova, potvrdio je gradonačelnik Željko Burić. Napominje da je za apliciranje za europski novac važno imati dobro pripremljen projekt, ali i tim ljudi koji će ga kvalitetno provesti. "Šibenik sve to ima. Europskim novcem obnovili smo kulturnu baštinu koja je privukla turiste. Naš grad, međutim, svoj razvoj ne bazira samo na uzletu turizma već i na razvoju visokog obrazovanja te malog i srednjeg poduzetništva. Tako smo samo u posljednjih mjeseci povukli novac za gradnju sveučilišnog kampusa na prostoru bivše vojarne Palacin vrijedan 84 milijuna kuna te uređenje Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u vrijednosti 20 mil. kna.

Nastavit ćemo i ulaganja u infrastrukturu, a to ćemo kada god budemo u prilici, činiti koristeći se novcem koji nude fondovi EU-a", poručio je Burić. Takva prilika leži i u najavljenom besplatnom izdanju EU Boot Campa, kazala je sugovornica s početka teksta, gdje su uz informacije o pripremi i vođenju EU projekata dodani i moduli poput umrežavanja, a posebna se pažnja posvećuje i marketingu, odnosno široj paleti znanja i vještina koje kvalitetnom proizvodu mogu osigurati mjesto na tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik