Doprinos građana Svrljiga borbi protiv sive ekonomije

Bez autora
Aug 20 2017

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Žikica Nestorović otvorio je sinoć u Svrljigu besplatna WiFi zonu, koja je poklon meštanima ovog kraja za ostvareni uspeh u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".Nestorović je ocenio da je ova nagradna igra zadala šamar sivoj ekonomiji, koja utiče na sve nas direktno, iznevši podatak da država gubi osam miliona evra dnevno zbog sive ekonomije i da tako trpi školstvo, zdravstvo, infrastruktura.

Doprinos građana Svrljiga borbi protiv sive ekonomijeDržavni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Žikica Nestorović otvorio je sinoć u Svrljigu besplatna WiFi zonu, koja je poklon meštanima ovog kraja za ostvareni uspeh u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

Nestorović je ocenio da je ova nagradna igra zadala šamar sivoj ekonomiji, koja utiče na sve nas direktno, iznevši podatak da država gubi osam miliona evra dnevno zbog sive ekonomije i da tako trpi školstvo, zdravstvo, infrastruktura.

Zbog toga je, kako je rekao, bilo važno da se fokusiramo na motivisanje građana da se uključe u suzbijanje sive ekonomije.

On je naglasio da je nagradna igra samo jedna od 60 aktivnosti koje će se sprovesti u tom cilju.

Nestorović je pozvao građane tog mesta da nastave da traže fiskalne račune nakon svake transakcije ili pružene usluge, a država će nastaviti sa aktivnostima na uspostavljanju još veće finansijske discipline.

Svrljig je deveta od 12 najaktivnijih opština u nagradnoj igri, koje će dobiti bespatnu WiFi zonu na korišćenje na 15 meseci, koju je donirala kompanija Telekom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik