Pravno izjednačavanje elektronskog dokumenta sa papirnim

Bez autora
Aug 20 2017

Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da će elektronski dokument imati istu pravnu i dokaznu snagu kao i papirni, i ocenila da je to korak ka modernijoj upravi i efikasnijem poslovanju.Matić je istakla da će to za građane značiti da će jeftinije, efikasnije i brže doći do neophodnog dokumenta. Ona je objasnila da je izjednačavanje elektronskog sa papirnim dokumentom predviđeno Predlogom zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji je usvojila Vlada Srbije.

Pravno izjednačavanje elektronskog dokumenta sa papirnimDržavni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da će elektronski dokument imati istu pravnu i dokaznu snagu kao i papirni, i ocenila da je to korak ka modernijoj upravi i efikasnijem poslovanju.

Matić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakla da će to za građane značiti da će jeftinije, efikasnije i brže doći do neophodnog dokumenta.

Ona je objasnila da je izjednačavanje elektronskog sa papirnim dokumentom predviđeno Predlogom zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji je usvojila Vlada Srbije.

Matić je dodala da je reč o sistemskom zakonu u oblasti elektronskog poslovanja, koji će dati dokaznu snagu autentičnosti podataka u digitalnom okruženju.

Prema njenim rečima, elektronski dokument, njegova dokazna i pravna snaga, biće na istom nivou kao papirni dokument danas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik