Novi modaliteti saradnje sa BiH u oblasti rada

Bez autora
Aug 20 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Beogradu Lazar Mirkić, iskazali su danas zainteresovanost za liberalizaciju uslova fluktuacije radnika, u cilju podizanja kapaciteta tržišta rada. Đorđević je izrazio očekivanje da će se o konkretnim aktivnostima i novim inicijativama razgovarati nakon posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini. On je iskazao zahvalnost na posetama predstavnika nadležnih institucija BiH prihvatnim centrima u Srbiji u toku najvećeg priliva migranata na teritoriji naše zemlje. Na sastanku je ocenjeno da je bilateralna saradnja sa Bosnom i Hercegovinom u okviru delokruga Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najrazvijenija u oblasti socijalnog osiguranja, ali da je tu saradnju potrebno unaprediti.

Novi modaliteti saradnje sa BiH u oblasti radaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Beogradu Lazar Mirkić, iskazali su danas zainteresovanost za liberalizaciju uslova fluktuacije radnika, u cilju podizanja kapaciteta tržišta rada.

Đorđević je izrazio očekivanje da će se o konkretnim aktivnostima i novim inicijativama razgovarati nakon posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

On je iskazao zahvalnost na posetama predstavnika nadležnih institucija BiH prihvatnim centrima u Srbiji u toku najvećeg priliva migranata na teritoriji naše zemlje.

Na sastanku je ocenjeno da je bilateralna saradnja sa Bosnom i Hercegovinom u okviru delokruga Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najrazvijenija u oblasti socijalnog osiguranja, ali da je tu saradnju potrebno unaprediti.

Ministar je predložio da se u narednom periodu održi sastanak na ministarskom nivou u Beogradu, u cilju razmatranja novih modaliteta saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik