Leto puno turista, da li su festivali ispunili zadatak

Bez autora
Aug 20 2017

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da je većina posetilaca festivala u Srbiji zainteresovana da obiđe druge destinacije, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu. Marija Labović je rekla da zvanična statistika ne prati broj posetilaca festivala, ali napominje da su organizatori izuzetno zadovoljni. Navodi da je na Saboru trubača u Guči bilo 20,30 odsto više posetilaca nego prošle godine, kao i da se očekuje da "Bir fest" i svi drugi festivali prevaziđu posetu od prošle godine. Napominje da je većina posetilaca festivala zainteresovana da obiđe druge destinacije u Srbiji, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu, kao i broj dana koji provedu u Srbiji. Više od 320 miliona evra iznosi prihod od turizma u prestonici u prvih šest meseci. Prema podacima Narodne banke Srbije, prihod od turizma u Srbiji je 466 miliona evra, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, navodi Labovićeva.

Leto puno turista, da li su festivali ispunili zadatakDirektorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da je većina posetilaca festivala u Srbiji zainteresovana da obiđe druge destinacije, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu.

Marija Labović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da zvanična statistika ne prati broj posetilaca festivala, ali napominje da su organizatori izuzetno zadovoljni.

Navodi da je na Saboru trubača u Guči bilo 20,30 odsto više posetilaca nego prošle godine, kao i da se očekuje da "Bir fest" i svi drugi festivali prevaziđu posetu od prošle godine.

Napominje da je većina posetilaca festivala zainteresovana da obiđe druge destinacije u Srbiji, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu, kao i broj dana koji provedu u Srbiji.

Više od 320 miliona evra iznosi prihod od turizma u prestonici u prvih šest meseci.

Prema podacima Narodne banke Srbije, prihod od turizma u Srbiji je 466 miliona evra, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, navodi Labovićeva.

Beograd je najposećeniji, ali ga prate Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor, banje, a Niš ima izuzetno veliki porast u prvih šest meseci, ističe Labovićeva.

Najviše turista dolazi iz regiona, ali, kako navodi, veliki je porast broja turista iz Izraela, Kine, Turske, Rusije, Nemačke, Rumunije. Turisti iz Izraela su izbili među deset najbrojnijih.

Istraživanje govori da 62 odsto stranih turista nije imalo primedbe, a oni koji jesu najčešće su se žalili na nečistoću, infrastrukturu, turističku signalizaciju, dok su se turisti iz Kine žalili na broj kineskih restorana, kaže Labovićeva.

Direktorka Turističke organizacije Srbije podseća da je rast u turizmu dvocifren u poslednjih pet godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik