Kreće isplata 22,7 milijuna kuna proizvođačima mlijeka

Bez autora
Aug 21 2017

Gotovo 4.700 proizvođača mlijeka dobit će potporu u ukupnom iznosu od 22,7 milijuna kuna, najavljeno je iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja je započela sa slanjem odluka o isplati odobrenog iznosa iznimne potpore i isplatu same potpore proizvođačima mlijeka. Kako sa navodi u priopćenju, Agencija za plaćanja danas započinje sa slanjem odluka i isplatu same odobrene potpore, a koja je utvrđena na osnovu broja prihvatljivih grla stoke te nakon provedenih kontrola. Naime, Uredbom Vlade o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka iz ožujka 2017. godine, omogućena je provedba Delegirane uredbe Komisije (EU) 2016/1613 od 8. rujna 2016. o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka i poljoprivrednicima u drugim sektorima stočarstva. Potpora će se isplatiti svim proizvođačima koji su svoje krave u proizvodnji mlijeka uključili u sustav kontrole mliječnosti do 31. ožujka ove godine.

Kreće isplata 22,7 milijuna kuna proizvođačima mlijekaGotovo 4.700 proizvođača mlijeka dobit će potporu u ukupnom iznosu od 22,7 milijuna kuna, najavljeno je iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja je započela sa slanjem odluka o isplati odobrenog iznosa iznimne potpore i isplatu same potpore proizvođačima mlijeka. 

Kako sa navodi u priopćenju, Agencija za plaćanja danas započinje sa slanjem odluka i isplatu same odobrene potpore, a koja je utvrđena na osnovu broja prihvatljivih grla stoke te nakon provedenih kontrola. 

Naime, Uredbom Vlade o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka iz ožujka 2017. godine,  omogućena je provedba Delegirane uredbe Komisije (EU) 2016/1613 od 8. rujna 2016. o pružanju iznimne potpore za prilagodbu proizvođačima mlijeka i poljoprivrednicima u drugim sektorima stočarstva. 

Potpora će se isplatiti svim proizvođačima koji su svoje krave u proizvodnji mlijeka uključili u sustav kontrole mliječnosti do 31. ožujka ove godine. 

Potpora u ukupnom iznosu od 22,7 milijuna kuna isplatit će se na račune 4.686 proizvođača za 88.328 prihvatljivih grla, navode iz Agencije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik