Deficit 175,6 miliona KM

Bez autora
Aug 22 2017

Ukupan deficit budžeta RS sa svim fondovima na kraju 2016. godine iznosio je 175,6 miliona KM, a budžetski korisnici stvorili su obaveze veće za 118,11 miliona KM od raspoloživog novca.Navela je ovo Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u reviziji konsolidovanog finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS, za koje je dato mišljenje sa rezervom. Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da je izvještaj sačinjen tendenciozno i neprofesionalno s ciljem pokušaja ucjene Vlade zbog prelaska Glavne službe za reviziju RS na trezorski sistem poslovanja.

Deficit 175,6 miliona KMUkupan deficit budžeta RS sa svim fondovima na kraju 2016. godine iznosio je 175,6 miliona KM, a budžetski korisnici stvorili su obaveze veće za 118,11 miliona KM od raspoloživog novca.

Navela je ovo Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u reviziji konsolidovanog finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS, za koje je dato mišljenje sa rezervom.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da je izvještaj sačinjen tendenciozno i neprofesionalno s ciljem pokušaja ucjene Vlade zbog prelaska Glavne službe za reviziju RS na trezorski sistem poslovanja.

- Glavni revizor ove službe od njenog uvođenja u trezorski sistem poslovanja, preko pojedinih opozicionih poslanika, predstavnika zajedničkih institucija BiH i međunarodnih organizacija, pokušava da ucjenjuje Vladu RS svojim neprimjerenim izvještajima - kazao je Tegeltija.

Potpredsjednik SDS-a Nedeljko Glamočak rekao je da mnogi negativni revizorski izvještaji ostanu "mrtvo slovo na papiru", iako nadležne institucije imaju obavezu da po njima postupaju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik