Uskoro istek roka za prijavu na NIS-ov konkurs „Zajednici zajedno“

Bez autora
Aug 22 2017

Konkurs koji je kompanija NIS raspisala u okviru programa „Zajednici zajedno“ za prijavu projekata u lokalnim samoupravama, traje do 8. septembra.NIS podseća da pravo na prijavljivanje imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej. Fokus ovogodišnjeg konkursa je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje.

Uskoro istek roka za prijavu na NIS-ov konkurs „Zajednici zajedno“Konkurs koji je kompanija NIS raspisala u okviru programa „Zajednici zajedno“ za prijavu projekata u lokalnim samoupravama, traje do 8. septembra.

NIS podseća da pravo na prijavljivanje imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Fokus ovogodišnjeg konkursa je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu.

I ove godine kompanija NIS je za finansiranje projekata izdvojila 110,5 miliona dinara, a odluku o njihovom izboru doneće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice.

Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa „Zajednici zajedno“ mogu se pronaći na internet adresi www.zajednicizajedno.nis.eu.

Kroz program „Zajednici zajedno“, NIS već devetu godinu zaredom pruža doprinos razvoju lokalnih zajednica i kvalitetu života u njima. Do sada je kroz program podrške lokalnim projektima uloženo 904 miliona dinara čime je podržano ukupno 864 projekata za razvoj lokalnih zajednica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik