Inovacije veliki potencijal u ekonomskoj saradnji Srbije i Koreje

Bez autora
Sep 03 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović istakao je u razgovoru sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Juom Deđongom da oblast inovacija i tehnološkog razvoja predstavlja veliki potencijal za unapređenje saradnje dveju zemalja. Popović je tom prilikom naveo da je Koreja danas jedan od najboljih primera u svetu kako se ulaganjem u inovacije ostvaruje brz ekonomski rast, a u tome najvažniju ulogu imaju brojni centri za istraživanje i razvoj koji su osnova konkurentnosti ekonomije svake zemlje. On je objasnio da Srbija želi da bližom saradnjom sa Korejom i primenom njenih iskustava podstakne otvaranje što više ovakvih centara u Srbiji.

Vlada KS-a subvencionira kamate na kredite subjekata male privredeInovacije veliki potencijal u ekonomskoj saradnji Srbije i KorejeMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović istakao je u razgovoru sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Juom Deđongom da oblast inovacija i tehnološkog razvoja predstavlja veliki potencijal za unapređenje saradnje dveju zemalja.

Popović je tom prilikom naveo da je Koreja danas jedan od najboljih primera u svetu kako se ulaganjem u inovacije ostvaruje brz ekonomski rast, a u tome najvažniju ulogu imaju brojni centri za istraživanje i razvoj koji su osnova konkurentnosti ekonomije svake zemlje.

On je objasnio da Srbija želi da bližom saradnjom sa Korejom i primenom njenih iskustava podstakne otvaranje što više ovakvih centara u Srbiji.

Cilj nam je da naši mladi stručnjaci i inženjeri svoje inovacije primenjuju u industriji, naveo je on.

Popović je naglasio da je Srbija je otvorena za ulaganja iz Koreje, posebno za privlačenje hajtek (Hi-Tech) investicija.

Ambasador Deđong je naglasio da su korejski privrednici već prisutni u Srbiji, ali da je interes obe zemlje da se poveća obim ulaganja upravo u oblasti inovacija i novih tehnologija jer te investicije stvaraju novu vrednost.

IT sektor u Srbiji ima veliki potencijal i može da bude glavni pokretač ekonomskog rasta vaše zemlje. Važno je što je Vlada Srbije prepoznala značaj ove oblasti i postavila je među ključne prioritete u svom radu, što pokazuje da prvi put imate ministra za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, rekao je ambasador Deđong.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik