Investiciona podrška razvoju novih tehnologija

Bez autora
Sep 03 2017

Početak rada prvog privatnog investicionog fonda u Srbiji rezultirao je promocijom tri prva startap projekta, među kojima je i softver firme Publito. Domaća startap kompanija "Publitio", jedna je od firmi, koja je dobila sredstva srpskog investicionog fonda ICTHUB Ventures-a u iznosu od 30.000 evra koje namerava da iskoristi da preko svoje servis-platforme developerima veb i mobilnih aplikacija omogući napredni API za rad sa slikama i video-fajlovima. Pokretači su Nemanja i Vujadin Divjak, inženjeri informatike s iskustvom u pokretanju startapova. Cilj nam je da napravimo jedinstveno rešenje namenjeno veb-developerima, koje bi uvelo nov nivo jednostavnosti u radu sa medijskim fajlovima, kaže Divjak. "Publitio" je servis-platforma koja nudi napredni API za rad sa slikama i video-fajlovima. Namenjen je developerima veb i mobilnih aplikacija, i pruža krajnje rešenje za sve radnje sa medijskim fajlovima (aploudovanje, skladištenje, obradu, skidanje, monetizaciju...).

Investiciona podrška razvoju novih tehnologijaPočetak rada prvog privatnog investicionog fonda u Srbiji rezultirao je promocijom tri prva startap projekta, među kojima je i softver firme Publito.

Domaća startap kompanija "Publitio", jedna je od firmi, koja je dobila sredstva srpskog investicionog fonda ICTHUB Ventures-a u iznosu od 30.000 evra koje namerava da iskoristi da preko svoje servis-platforme developerima veb i mobilnih aplikacija omogući napredni API za rad sa slikama i video-fajlovima.

Pokretači su Nemanja i Vujadin Divjak, inženjeri informatike s iskustvom u pokretanju startapova.

"Cilj nam je da napravimo jedinstveno rešenje namenjeno veb-developerima, koje bi uvelo nov nivo jednostavnosti u radu sa medijskim fajlovima", kaže Divjak.

"Publitio" je servis-platforma koja nudi napredni API za rad sa slikama i video-fajlovima. Namenjen je developerima veb i mobilnih aplikacija, i pruža krajnje rešenje za sve radnje sa medijskim fajlovima (aploudovanje, skladištenje, obradu, skidanje, monetizaciju...).

"Investicije u nove kompanije predstavljaju podršku daljem razvoju proizvoda i daljem razvoju poslovanja na ciljanim tržištima, a pored početne investicije timovima će biti obezbeđen poseban program i potrebna savetodavna podrška, kao i povezivanje sa svima koji donose prilike za dalji rast poslovanja", kaže Kosta Andrić, direktor Fonda.

"ICTHUB Ventures-a ulaže u startapove u najranijoj fazi razvoja poslovanja, a investiraće do kraja 2018. godine do 30.000 evra u još oko 15 timova", navodi se u saopštenju Fonda.

Novi ciklus prijava je otvoren do 30. septembra, a startap kompanije mogu da se prijave putem zvanične stranice fonda – ICTHUB Ventures-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik