CEDIS: U naredne tri godine uložiće 78 miliona

Bez autora
Sep 05 2017

Crnogorski elektrodistributivni sistem će u naredne tri godine uložiti 78 miliona eura, najavio je njegov izvršni direktor, Zoran Đukanović. On smatra da se izlazak italijanske kompanije A2A iz Elektroprivrede ne može odraziti na poslovanje CEDIS-a, koji će, kao jedini operator električne energije u Crnoj Gori, nastaviti da pod jednakim uslovima isporučuje električnu energiju za sve korisnike distributivnog sistema. Za naredni trogodišnji period napravili smo plan investicija u nastavak ugradnje 'pametnih' brojila, izgradnju novih elektroenergetskih objekata, rekonstrukciju distributivne mreže, kao i optimizaciju radne snage i ulaganje u zaposlene kroz usavršavanja i specijalističke studije, rekao je Đukanović. Prema njegovim riječima, kontinuirano ulaganje u elektrodistributivni sistem je preduslov za obezbjeđivanje sigurnog i kvalitetnog napajanja električnom energijom postojećih potrošača i osnov za stvaranje uslova za priključenje novih.

CEDIS: U naredne tri godine uložiće 78 milionaCrnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) će u naredne tri godine uložiti 78 miliona eura, najavio je njegov izvršni direktor, Zoran Đukanović.

On smatra da se izlazak italijanske kompanije A2A iz Elektroprivrede (EPCG) ne može odraziti na poslovanje CEDIS-a, koji će, kao jedini operator električne energije u Crnoj Gori, nastaviti da pod jednakim uslovima isporučuje električnu energiju za sve korisnike distributivnog sistema.

"Za naredni trogodišnji period napravili smo plan investicija u nastavak ugradnje 'pametnih' brojila, izgradnju novih elektroenergetskih objekata, rekonstrukciju distributivne mreže, kao i optimizaciju radne snage i ulaganje u zaposlene kroz usavršavanja i specijalističke studije“, rekao je Đukanović Pobjedi.

Prema njegovim riječima, kontinuirano ulaganje u elektrodistributivni sistem je preduslov za obezbjeđivanje sigurnog i kvalitetnog napajanja električnom energijom postojećih potrošača i osnov za stvaranje uslova za priključenje novih.

„Od osnivanja CEDIS je kroz realizaciju planiranih investicionih projekata uložio više od 23 miliona eura“, rekao je Đukanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik