Armani sam sebi isplatio 80 miliona evra

Bez autora
Sep 10 2017

Milanski modni dizajner Dorđo Armani isplatio je sebi posebnu dividendu od 80 miliona evra. Ovo je novina, budući da je do sada, stalno rastući profit uvek bio namenjen rezervama.Šta 83-godišnji modni dizajner želi da uradi sa svojom posebnom dividendom još nije poznato. Kruže glasine kako želi luksuznu vilu i vinariju na ostrvu Pantelleria. Armani, koji je osnovan sedamdesetih godina, postao je kult u svetu mode zbog svoje casual elegancije. Kompanija nema obaveze prema bankama i ima likvidnost od gotovo 800 miliona evra.

Armani sam sebi isplatio 80 miliona evraMilanski modni dizajner Dorđo Armani isplatio je sebi posebnu dividendu od 80 miliona evra. Ovo je novina, budući da je do sada, stalno rastući profit uvek bio namenjen rezervama.

Šta 83-godišnji modni dizajner želi da uradi sa svojom posebnom dividendom još nije poznato. Kruže glasine kako želi luksuznu vilu i vinariju na ostrvu Pantelleria.

Armani, koji je osnovan sedamdesetih godina, postao je kult u svetu mode zbog svoje casual elegancije.

Kompanija nema obaveze prema bankama i ima likvidnost od gotovo 800 miliona evra.

Iako je prodaja u prošloj godini smanjena za pet odsto na 2,5 milijardi evra, profit je porastao za 12,5 odsto, na 271 milion evra. Prodajna marža se može pripisati slabijem rastu u Kini, terorizmu u Evropi i generalnoj promeni ponašanja u kupovini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik