Na granici oduzeta roba vrijedna 78.000 KM

Bez autora
Sep 17 2017

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom kontrola na graničnim prelazima Rača, Karakaj i Orašje oduzeli su raznu robu koja se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH ukupne tržišne vrijednosti 78.000 KM, priopćeno je iz UNO BIH.Vršeći pojačanu kontrolu uvoza roba i putničkog prometa, ovlašteni službenici UNO pri Grupi za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnm centar Tuzla, otkrili su i pronašli raznu neprijavljenu robu. Prilikom kontrole prometa robe i putnika na graničnom prijelazu Rača pronašli su neprijavljeno i skriveno 966 komada parfema poznatih svjetskih marki.

Na granici oduzeta roba vrijedna 78.000 KMSlužbenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom kontrola na graničnim prelazima Rača, Karakaj i Orašje oduzeli su raznu robu koja se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH ukupne tržišne vrijednosti 78.000 KM, priopćeno je iz UNO BIH.

Vršeći pojačanu kontrolu uvoza roba i putničkog prometa, ovlašteni službenici UNO pri Grupi za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnm centar Tuzla, otkrili su i pronašli raznu neprijavljenu robu. Prilikom kontrole prometa robe i putnika na graničnom prijelazu Rača pronašli su neprijavljeno i skriveno 966 komada parfema poznatih svjetskih marki.

Takođe, u nekoliko odovojenih akcija na graničnim prijelazima Krakaj, Orašije i Rača, koristeći doniranu specjalističku opreme za pregled robe, koja je UNO donirana od strane Američkog veleposlanstva putem programa EXBS, dodatno je pronađena neprijavljena razna roba poput sportske opreme, konditorskih proizvoda, laptopa i tekstila. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 78.000 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti s carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, priopćeno je iz UNO BIH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik