Požarevac daje devet miliona za aktivne mere

Bez autora
Sep 18 2017

Povećanju broja zaposlenih lica na teritoriji Braničevskog upravnog okruga neophodno je pružiti raznovrsne podsticaje pošto je, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Požarevac u ovom kraju tokom avgusta meseca posao tražilo 8.333 lica, što je za 626 manje nego u istom periodu prošle godine, izjavila direktorka NSZ Filijale Požarevac Sonja Mirić.Nacionalna služba za zapošljavanje pored svojih redovnih programa u saradnji sa lokalnim samoupravama na osnovu nacionalnih akcionih planova zapošljavanja za svaku godinu, izrađuje akcione planove zapošljavanja ili strategiju zapošljavanja, na određenom tržištu rada, u određenoj lokalnoj samoupravi.

Požarevac daje devet miliona za aktivne merePovećanju broja zaposlenih lica na teritoriji Braničevskog upravnog okruga neophodno je pružiti raznovrsne podsticaje pošto je, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Požarevac u ovom kraju tokom avgusta meseca posao tražilo 8.333 lica, što je za 626 manje nego u istom periodu prošle godine, izjavila direktorka NSZ Filijale Požarevac Sonja Mirić.

Nacionalna služba za zapošljavanje pored svojih redovnih programa u saradnji sa lokalnim samoupravama na osnovu nacionalnih akcionih planova zapošljavanja za svaku godinu, izrađuje akcione planove zapošljavanja ili strategiju zapošljavanja, na određenom tržištu rada, u određenoj lokalnoj samoupravi. Uslov je da lokalna samouprava u saradnji sa NSZ donese lokalni akcioni plan zapošljavanja i da opredeli određena sredstva za finansiranje akcionih planova.

- U 2017. godini, grad Požarevac je izdvojio devet miliona dinara, što je najviše do sada dok je od strane budžeta, odnosno od NSZ za grad Požarevac opredeljeno 7 miliona i 363 hiljade dinara, rekla je direktorka Mirić. Prema njenim rečima, opština Žabari je ove godine prvi put izdvojila sredstva za lokalne akcione planove i to milion dinara sopstvenih sredstava dok je od strane republike, odnosno od NSZ izdvojeno takođe milion dinara. Zatim opština Petrovac na Mlavi 3 miliona dinara sopstvenih i 2 miliona 950 hiljada od strane NSZ. Žagubica 2 miliona sopstvenih i 2 miliona dinara NSZ, Golubac milion dinara dok je 950 hiljada izdvojeno od strane NSZ. Kučevo je izdvojilo 2,5 miliona iz budžeta opštine a 2,5 miliona NSZ i opština Veliko Gradište milion i 600 dok je milion 538 hiljada izdvojila NSZ.

U ovoj godini u odnosu na prethodne, NSZ filijala Požarevac je po IPA projektu pomoć teže zapošljivim grupama, imala ukupno 64 obučenih lica sa evidencije koja su pohađala obuke i to gerentodomaćice 20 lica, za pekare 16, za krojenje - šivenje 12 i informatičku obuku prema LCD standardu ukupno 16 lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik