„Roling stoun“ na prodaju

Bez autora
Sep 18 2017

Izdavač časopisa „Roling stoun“ najavio je da će prodati svoj kontrolni paket akcija. Magazin je poznat po praćenju muzičkih dešavanja i popularne kulture, ali i po političkim komentarima i intervjuima.Osnivač Džen Vener zajedno sa muzičkim kritičarem Ralfom Glisonom pokrenula je časopis u San Francisku 1967. godine. Od tada se nalazi u vlasništvu kompanije „Vener medija“. Roling stoun postao je popularan po muzičkim komentarima i političkim analizama proteklih decenija.

„Roling stoun“ na prodajuIzdavač časopisa „Roling stoun“ najavio je da će prodati svoj kontrolni paket akcija. Magazin je poznat po praćenju muzičkih dešavanja i popularne kulture, ali i po političkim komentarima i intervjuima.

Osnivač Džen Vener zajedno sa muzičkim kritičarem Ralfom Glisonom pokrenula je časopis u San Francisku 1967. godine. Od tada se nalazi u vlasništvu kompanije „Vener medija“.

Roling stoun postao je popularan po muzičkim komentarima i političkim analizama proteklih decenija.

Osim toga, časopis je dobro poznat po naslovnim stranama, od kojih su mnoge stekle kultni status.

Muzičari od pevača „Dorsa“ Džima Morisona do Lejdi Gage, predsednici, glumci, čak i pape, našli su se na naslovnici.

Možda najpoznatija fotografija bila je ona od En Libovic, koja je fotografisala nagog Džona Lenona sklupčanog uz svoju obučenu suprugu Joko Ono.

Naslovnica je delimično postala poznata jer je napravljena samo par sati pre nego što je Lenon ubijen u Njujorku.

Časopis je takođe gajio generaciju poznatih muzičkih kritičara, poput Lestera Bengsa, socijalnih i političkih pisaca, kao što su Tom Volf, Hanter S. Tompson i Pi Džej Orurk.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik