„Fejsbuk“ testira alat za ignorisanje „dosadnih prijatelja“

Bez autora
Sep 18 2017

Ukoliko imate prijatelje koji vam dosađuju čestim objavljivanjem fotografija, video-klipova, dužih ili kraćih tekstualnih poruka društvena mreža „Fejsbuk“ uskoro bi mogla da ponudi rešenje i za tu „boljku“.Reč je o opciji Snuz (Snooze), koja će korisnicima Fejsbuka omogućiti da privremeno prestanu da prate određene osobe, stranice ili grupe, kako im se njihove objave ne bi pojavljivale među novostima. Snuz nudi mogućnost prekida praćenja na 24 sata, sedam ili 30 dana.

„Fejsbuk“ testira alat za ignorisanje „dosadnih prijatelja“Ukoliko imate prijatelje koji vam dosađuju čestim objavljivanjem fotografija, video-klipova, dužih ili kraćih tekstualnih poruka društvena mreža „Fejsbuk“ uskoro bi mogla da ponudi rešenje i za tu „boljku“.

Reč je o opciji Snuz (Snooze), koja će korisnicima Fejsbuka omogućiti da privremeno prestanu da prate određene osobe, stranice ili grupe, kako im se njihove objave ne bi pojavljivale među novostima. Snuz nudi mogućnost prekida praćenja na 24 sata, sedam ili 30 dana.

Mnogim korisnicima će definitivno opcija biti korisna, jer će uspeti da izbegnu određene sadržaje.

Snuz je trenutno na raspolaganju samo malom broju korisnika, a nalazi se u gornjem desnom meniju, tako da korisnici vide tu opciju pre opcije Ne prati (Unfollow).

Fejsbuk tako priprema još jednu opciju za izbegavanje „dosadnih prijatelja“. Slična opcija See fewer posts like this (vidi manje objava poput ove) je slična, ali nije jasno do koje mere uklanja sadržaj neke osobe iz Njuz fida.

Snuz je ipak konkretna opcija, koja nudi nastavak normalnog praćenja korisnika nakon određenog vremena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik