Potpisali sporazum za razvoj turizma

Bez autora
Sep 18 2017

Ministri turizma Crne Gore i Kraljevine Maroka, Pavle Radulović i Mohaid Said potpisali su sporazum o saradnji u oblasti turizma između dvije države. Cilj sporazuma je razmjena iskustava i ideja, što bi vjeruju potpisnici trebalo da rezultira bržem razvoju turističkih privreda Crne Gore i Maroka. Naše dvije zemlje dijele mediteransku sudbinu, a ovaj Sporazum bi trebalo da dobrinese bržem razvoju crnogorskog i marokanskog turizma, kazao je Radulović. Radulović je istakao da je važno da Crna Gora plasman svog turističkog proizvoda na tržište udaljenih destinacija nije ograničila samo na zemlje u okruženju, te da sve zemlje na Mediteranu treba da zajednički nastupaju na udaljenim tržištima za koje Mediteran predstavlja jedinstveno područje. Takođe, on je izrazio nadu da će saradnja sa Marokom u narednom periodu biti uspješna.

Potpisali sporazum za razvoj turizmaMinistri turizma Crne Gore i Kraljevine Maroka, Pavle Radulović i Mohaid Said potpisali su sporazum o saradnji u oblasti turizma između dvije države.

Cilj sporazuma je razmjena iskustava i ideja, što bi vjeruju potpisnici trebalo da rezultira bržem razvoju turističkih privreda Crne Gore i Maroka.

"Naše dvije zemlje dijele mediteransku sudbinu, a ovaj Sporazum bi trebalo da dobrinese bržem razvoju crnogorskog i marokanskog turizma", kazao je Radulović.

Radulović je istakao da je važno da Crna Gora plasman svog turističkog proizvoda na tržište udaljenih destinacija nije ograničila samo na zemlje u okruženju, te da sve zemlje na Mediteranu treba da zajednički nastupaju na udaljenim tržištima za koje Mediteran predstavlja jedinstveno područje.

Takođe, on je izrazio nadu da će saradnja sa Marokom u narednom periodu biti uspješna.

Said je kazao da Crna Gora i Maroko svoj turistički proizvod mogu ponuditi zajedno dalekim tržištima.

"Nalazimo se sa dvije strane Mediterana. Turistima bi mogli da ponudimo obilazak Mediterana s evropske ali isto tako i s afričke strane", naveo je on.

Prema njegovim riječima, potrebno je da Crna Gora i Maroko razmjenjuju iskustva iz oblasti obuke, ulaganja, podsticaja investicija kao i revitalizacije turističkog sektora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik