Zajedničkim projektom do više zaposlenih

Bez autora
Sep 19 2017

Program koji Investiciono-razvojni fond (IRF) i Zavod za zapošljavanje (ZZZCG) sprovode u cilju podrške nezaposlenim da otpočnu sopstveni biznis rezultiraće uposlenjem novih lica sa teritorije Opštine Berane, ocijenio je predsjednik te lokalne samouprave, Dragoslav Šćekić. IRF I ZZZCG sa Opštinom Berane organizovali su danas prezentaciju projekta, odnosno zajedničkog programa. Šćekić je kazao da je zadovoljan što se u toj Opštini prezentuju sve mogućnosti dobijanja finansijske i nefinansijske podrške svim zainteresovanim u cilju pokretanja sopstvenog biznisa. On je naglasio da će opština dati svoj doprinos kroz podršku projektnog tima i menadžerske službe u izradi biznis plana, kao i razrade biznis ideje. Vjeruje, kako je rekao, da će na taj način u narednom periodu doći do smanjenja nezaposlenosti, odnosno do uposlenja novih lica sa teritorije Opštine.

Zajedničkim projektom do više zaposlenihProgram koji Investiciono-razvojni fond (IRF) i Zavod za zapošljavanje (ZZZCG) sprovode u cilju podrške nezaposlenim da otpočnu sopstveni biznis rezultiraće uposlenjem novih lica sa teritorije Opštine Berane, ocijenio je predsjednik te lokalne samouprave, Dragoslav Šćekić.

IRF I ZZZCG sa Opštinom Berane organizovali su danas prezentaciju projekta, odnosno zajedničkog programa.

Šćekić je kazao da je zadovoljan što se u toj Opštini prezentuju sve mogućnosti dobijanja finansijske i nefinansijske podrške svim zainteresovanim u cilju pokretanja sopstvenog biznisa.

On je naglasio da će opština dati svoj doprinos kroz podršku projektnog tima i menadžerske službe u izradi biznis plana, kao i razrade biznis ideje. 

Vjeruje, kako je rekao, da će na taj način u narednom periodu doći do smanjenja nezaposlenosti, odnosno do uposlenja novih lica sa teritorije Opštine.

Direktor ZZZCG, Suljo Mustafić iskazao je zadovoljstvo povodom nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji između IRF-a i ZZZCG, podsjećajući da pored najpovoljnijih uslova finansijske podrške IRF-a i uz beskamatne kredite, ciljne grupe sada imaju i nefinansijsku podršku u izradi biznis planova od Zavoda. 

“Ovu priliku da se predstavi zajednički Program dviju institucija, namijenjen nezaposlenim licima, ocijenio je kao veoma značajnu, naročito sa aspekta visoke stope nezaposlenosti koja je evidentna u ovoj opštini”, kaže se u saopštenju IRF-a.

Mustafić je, kako se navodi, obećao da će Zavod sve svoje resurse, odnosno Službe staviti u funkciju u cilju animiranja i kreditiranja posebnih kategorija nezaposlenih, kao što su žene u biznisu, visokoškolci i tehnološki viškovi koji se nalaze na evidenciji ZZZCG.

Predsjednik Odbora direktora IRF, Zoran Vukčević je održao motivacionu prezentaciju “Šansa za posao” tokom koje je naglasio da je svim mladim sa evidencije ZZZCG omogućeno da iskoriste povoljnosti i logističku podršku Zavoda, kao i finansijsku podršku IRF-a u cilju posticanja da pokrenu sopstveni biznis, otvore sebi nova radna mjesta i na taj način riješe egzistencijalno pitanje.

“Ovom prilikom, koju je ocijenio kao način da se promoviše novi instrument podrške kroz saradnju IRF-a i Zavoda, Vukčević je ukazao na važnost finansija, ali i onaj dio koji se odnosi na konsultativne usluge, a koji podrazumijeva odgovore na pitanja kako započeti biznis, kako formirati neko preduzeće, kako realizovati biznis plan, kako i na koji način obezbijediti dovoljne prihode u cilju realizovanja svih obaveza i dr”, kaže se u saopštenju. 

Vukčević je naglasio da IRF na ovaj način nastoji da dodatno motiviše veći broj ljudi, posebno one kategorije za koje su definisani posebni uslovi kreditiranja, odnosno beskamatni krediti, a to su mladi u biznisu, prvenstveno visokoškolci, tehnološki viškovi i žene.

On je podsjetio da je IRF do sada, kroz razne vidove finansijske i nefinansijske podrške, u razvoj preduzetništva na teritoriji opštine Berane uložio 16,4 miliona eura, dok je u prethodne dvije godine podržao projekte sa 6,5 miliona eura. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik