Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

Bez autora
Sep 19 2017

Željeznice FBiH su pružile podršku privrednim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH. Željeznice FBiH su organizovale prijevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Geteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. firme Mucic@company. Prve dvije kompozicije voza sa po 15 vagona su otpremljene 09. i 13.09. 2017.godine. Danas, 19.09.2017. godine planirana je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona. Dalja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacione aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba. Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je 7 nacionalnih željezničkih kompanija i brodska kompanija za prevoz voza trajektom.

Željeznice FBiH prevoze robu do ŠvedskeŽeljeznice FBiH su pružile podršku privrednim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH. Željeznice FBiH su organizovale prijevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Geteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. firme Mucic@company.

Prve dvije kompozicije voza sa po 15 vagona su otpremljene 09. i 13.09. 2017.godine. Danas, 19.09.2017. godine planirana je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona.

Dalja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacione aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je 7 nacionalnih željezničkih kompanija i brodska kompanija za prevoz voza trajektom.

Švedska željeznička nacionalna kompanija je nova na listi željezničkih kompanija u Evropi koja u organizaciji prevoza ostvaruje poslovnu saradnju sa ŽFBiH. Rijetke su zemlje, odnosno licencirane željezničke kompanije ostale sa kojima ŽFBiH nije ostvarila ugovornu ili izvršnu saradnju iz zajedničkog međunarodnog robnog prometa.

"Ovim želimo poslati poruku svim potencijalnim korisnicima da Željeznice FBiH raspolažu potrebnim transportnim i stručnim resursima za realizaciju zahtjevnih transportnih projekata", saopćili su.

Željeznice FBiH će kao pouzdan partner svim zainteresovanim domaćim i međunarodnim korisnicima nastaviti pružati usluge, te kao regionalni lider u transportu roba, intezivirati aktivnosti kako bi se još aktivnije uključila na evropsko transportno tržište, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik