Unaprediti bilateralnu saradnju sa Gruzijom

Bez autora
Sep 19 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Gruzije za Srbiju Joseb Nanobašvili konstatovali su danas da je potrebno ulagati u privrednu saradnju u okviru koje bi srpske građevinske firme trebalo uključiti u putne projekte Gruzije. Mihajlović je na sastanku istakla da Srbija i Gruzija imaju dosta toga zajedničkog i pored prijateljstva koje dva naroda neguju, i izrazila želju da se u narednom periodu unapredi i bilateralna saradnja dveju zemalja. Susreti i povezivanje privrednika dveju zemalja, posebno građevinskih kompanija, veoma su važni za razvoj naše ekonomske saradnje, rekla je ona. Na sastanku je bilo reči i o dva sporazuma iz oblasti drumskog prevoza i vazdušnog saobraćaja koji su u pripremi, kao i o potrebi da se vize između dve zemlje ukinu. Ambasador Nanobašvili izrazio je zahvalnost potpredsedniku Vlade na pruženoj prilici da po prvi put razgovaraju o mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i Gruzije.

Unaprediti bilateralnu saradnju sa GruzijomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Gruzije za Srbiju Joseb Nanobašvili konstatovali su danas da je potrebno ulagati u privrednu saradnju u okviru koje bi srpske građevinske firme trebalo uključiti u putne projekte Gruzije.

Mihajlović je na sastanku istakla da Srbija i Gruzija imaju dosta toga zajedničkog i pored prijateljstva koje dva naroda neguju, i izrazila želju da se u narednom periodu unapredi i bilateralna saradnja dveju zemalja.

Susreti i povezivanje privrednika dveju zemalja, posebno građevinskih kompanija, veoma su važni za razvoj naše ekonomske saradnje, rekla je ona.

Na sastanku je bilo reči i o dva sporazuma iz oblasti drumskog prevoza i vazdušnog saobraćaja koji su u pripremi, kao i o potrebi da se vize između dve zemlje ukinu.

Ambasador Nanobašvili izrazio je zahvalnost potpredsedniku Vlade na pruženoj prilici da po prvi put razgovaraju o mogućnostima unapređenja odnosa Srbije i Gruzije. 

Iako je moje sedište u Atini, saradnja sa Srbijom nam je veoma bitna. S tim u vezi, otvoreni smo za svaki oblik saradnje, pre svega u oblasti infrastrukturnih projekata, zaključio je on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik