Uskoro usvajanje četiri sistemska ekonomska zakona

Bez autora
Sep 20 2017

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević najavio je danas, tokom razgovora sa privrednicima, donošenje četiri sistemska privredna zakona, koja bi trebalo da budu na dnevnom redu Skupštine Srbije do polovine novembra.Knežević je u Privrednoj komori Srbije (PKS) objasnio da je reč o izmenama Zakona o privrednim društvima i Zakona o stečaju, Zakonu o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza i Zakonu o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti.

Uskoro usvajanje četiri sistemska ekonomska zakonaMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević najavio je danas, tokom razgovora sa privrednicima, donošenje četiri sistemska privredna zakona, koja bi trebalo da budu na dnevnom redu Skupštine Srbije do polovine novembra.

Knežević je u izjavi za agenciju Tanjug u Privrednoj komori Srbije (PKS) objasnio da je reč o izmenama Zakona o privrednim društvima i Zakona o stečaju, Zakonu o Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza i Zakonu o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti.

On je preneo da je zajedno sa predsednikom PKS Markom Čadežom održao konsultacije sa privrednicima, članovima UO PKS o Nacrtu izmena i dopuna Zakona o privrednim društvima.

Javna rasprava o izmenama tog zakonskog rešenja počinje 22. septembra, a konsultacijama su prisustvovali i predsednik "MK grupe" Miodrag Kostić, vlasnik "Mojih brendova" Andrej Jovanović, vlasnik "Alco grupe" Miroljub Aleksić i drugi privrednici, naveo je ministar.

Prema njegovoj oceni, sugestije privrednika doprineće tome da pomenuti zakon bude bolji i da naša privreda funkcioniše još efikasnije.

Cilj je da se novim zakonskim rešenjem, usklađenim sa pravnim tekovinama EU, prevaziđu problemi primene nekih odredaba postojećeg propisa, i pojednostavi i unapredi poslovanje privrede, podvukao je Knežević.

On je podsetio na to da je Ministarstvo privrede u aprilu formiralo Radnu grupu za pripremu teksta Nacrta zakona za izmenu i dopunu Zakona o privrednim društvima, u čijem su sastavu i predstavnici PKS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik