Unapređenje saradnje sa Bugarskom u više oblasti

Bez autora
Sep 21 2017

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Nemanja Stevanović prisustvovao je danas sastanku delegacija Republike Srbije i Republike Bugarske u Dimitrovgradu. Delegaciju Srbije je predvodio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a bugarsku delegaciju zamenik premijera za ekonomsku i demografsku politiku Valeri Simeonov. Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o stanju bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske, kao i mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, pre svega na planu ekonomije, turizma, infrastrukture, energetike, kao i o pitanjima od interesa za bugarsku nacionalnu manjinu u Srbiji. Stevanović je prisustvovao i polaganju venaca dveju delegacija na spomenik Vasilu Levskom u Dimitrovgradu i na spomen-kosturnicu na Neskovom brdu kod Dimitrovgrada, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Unapređenje saradnje sa Bugarskom u više oblastiDržavni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije Nemanja Stevanović prisustvovao je danas sastanku delegacija Republike Srbije i Republike Bugarske u Dimitrovgradu.

Delegaciju Srbije je predvodio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a bugarsku delegaciju zamenik premijera za ekonomsku i demografsku politiku Valeri Simeonov.

Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o stanju bilateralnih odnosa Srbije i Bugarske, kao i mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, pre svega na planu ekonomije, turizma, infrastrukture, energetike, kao i o pitanjima od interesa za bugarsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Stevanović je prisustvovao i polaganju venaca dveju delegacija na spomenik Vasilu Levskom u Dimitrovgradu i na spomen-kosturnicu na Neskovom brdu kod Dimitrovgrada, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik