„Gugl“ kupio deo razvojnog tima HTC-a za 1,1 milijardu dolara

Bez autora
Sep 21 2017

„Gugl“ očekuje da će dogovor biti realizovan početkom 2018. godine, pod uslovom da ga tržišni regulatori odobre. Dogovor dve kompanije je najnoviji pokušaj „Gugla“ da pojača svoje hardverske kapacitete. „Guglov“ hardverski posao je tek u početnoj fazi, istakao je potpredsednik hardverskog odeljenja Rik Osterio.Pod uslovima dogovora, „Gugl“ će dobiti tim stručnjaka koji će razvijati pametne telefone „piksel“ za američku kompaniju, koja će takođe imati apsolutni pristup svoj intelektualnoj svojini tajvanske kompanije.

„Gugl“ kupio deo razvojnog tima HTC-a za 1,1 milijardu dolaraU nameri da pojačaju svoje poslovanje na polju pametnih telefona „Gugl“ je postigao dogovor sa kompanijom HTC vredan 1,1 milijardu dolara. Uprkos tome što američka kompanija neće dobiti nikakav akcionarski udeo u HTC-u, deo osoblja tajvanske kompanije će se pridružiti džinu iz Silicijumske doline.

HTC je jedan od jačih „igrača“ na tržištu pametnih telefona, ali se u poslednje vreme muči u konkurenciji sa „Eplom“ i „Samsungom“.

„Gugl“ očekuje da će dogovor biti realizovan početkom 2018. godine, pod uslovom da ga tržišni regulatori odobre.

Dogovor dve kompanije je najnoviji pokušaj „Gugla“ da pojača svoje hardverske kapacitete.

„'Guglov' hardverski posao je tek u početnoj fazi“, istakao je potpredsednik hardverskog odeljenja Rik Osterio.

Pod uslovima dogovora, „Gugl“ će dobiti tim stručnjaka koji će razvijati pametne telefone „piksel“ za američku kompaniju, koja će takođe imati apsolutni pristup svoj intelektualnoj svojini tajvanske kompanije.

HTC je saopštio da će polovina zaposlenih u njihovim istraživačkim i razvojnim odeljenjima za pametne telefone, oko 2.000 ljudi, preći u „Gugl“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik