Mala i srednja preduzeća nosioci progresa u Srbiji

Bez autora
Oct 01 2017

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas, na otvaranju privredne manifestacije "Zrbiznet" u Zrenjaninu, da relevantni makroekonomski pokazatelji govore da je Srbija, u privrednom pogledu, na pravom putu.Knežević je istakao da će stanje javnih finanasija omogućiti povećanje plata u javnom sektoru i penzija, kao i minimalne zarade. On je naglasio da je naredni zadatak Vlade da dobre makroekonomske rezultate pretoči u modernu i efikasnu privredu, dodavši da su mala i srednja preduzeća, kojih danas u Srbiji ima više od 360.000, pravi oslonac i poluga za to.

Mala i srednja preduzeća nosioci progresa u SrbijiMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas, na otvaranju privredne manifestacije "Zrbiznet" u Zrenjaninu, da relevantni makroekonomski pokazatelji govore da je Srbija, u privrednom pogledu, na pravom putu.

Knežević je istakao da će stanje javnih finanasija omogućiti povećanje plata u javnom sektoru i penzija, kao i minimalne zarade.

On je naglasio da je naredni zadatak Vlade da dobre makroekonomske rezultate pretoči u modernu i efikasnu privredu, dodavši da su mala i srednja preduzeća, kojih danas u Srbiji ima više od 360.000, pravi oslonac i poluga za to. 

Želeći da pomognemo tom najvitalnijem sektoru naše privrede, prethodnu godinu proglasili smo godinom preduzetništva, podsetio je on i istakao da su u tom smislu postignuti odlični rezultati. 

Knežević je ukazao na to da je Vlada Srbije izdvojila 18,2 milijarde dinara za pomoć malim i srednjim preduzećima, od toga 7,6 milijardi nepovratnih sredstava i više od 500 miliona evra povoljnih kredita.

Prvu privrednu manifestaciju malih i srednjih preduzeća "Zrbiznet" pod sloganom "Poveži se" organizovali su grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Zrenjanin – Poslodavci Zrenjanina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik