Država značajnim sredstvima pomogla razvoj sela

Bez autora
Oct 15 2017

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić ocenio je da je danas istorijski dan za srpsko zadrugarstvo jer je zaživeo projekat "500 zadruga u 500 sela". Krkobabić je prilikom obilaska zadruge „Zaplanjski zasad“ u Gadžinom Hanu podsetio na to da je pomenuta zadruga jedna od prvih kojima su pre dva meseca dodeljena bespovratna sredstva države za formiranje zadruga. On je objasnio da su ova sredstva dodeljena u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Država značajnim sredstvima pomogla razvoj selaMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić ocenio je da je danas istorijski dan za srpsko zadrugarstvo jer je zaživeo projekat "500 zadruga u 500 sela".

Krkobabić je prilikom obilaska zadruge „Zaplanjski zasad“ u Gadžinom Hanu podsetio na to da je pomenuta zadruga jedna od prvih kojima su pre dva meseca dodeljena bespovratna sredstva države za formiranje zadruga.

On je objasnio da su ova sredstva dodeljena u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Uspeli smo za kratko vreme, sa relativno malim sredstvima, do 50.000 evra, da obezbedimo sve ono što je potrebno za pokretanje jedne nove, ali specijalizovane zadruge i tako svim zadrugarima damo pozitivan primer, naveo je ministar.

Krkobabić je ukazao i na veliki doprinos lokalne samouprave u projektu, koja je u ovom konkretnom slučaju dala jedan objekat koji je sitnim ulaganjima doveden u funkciju i predstavlja mesto okupljanja zadrugara.

Novoosnovanoj poljoprivrednoj zadruzi „Zaplanjski zasad“ u Niškom upravnom okrugu dodeljeno je sredinom avgusta 5,9 miliona dinara za proizvodnju, preradu, pakovanje i plasman lekovitog bilja.

Krkobabiću je danas, na svečanoj sednici Skupštine opštine Gadžin Han, u 13 časova, uručena i Povelja opštine Gadžin Han, kao najznačajnije priznanje koje ova opština dodeljuje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik