Odnosi Srbije i BiH na visokom nivou

Bez autora
Oct 16 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Lazar Mirkić konstatovali su danas da su politički i ekonomski odnosi dveju država na visokom nivou. Brnabić i Mirkić su tokom susreta u Beogradu razgovarali i o predstojećoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Saveta ministara BiH, kao i o projektima u oblasti infrastrukture. Na sastanku je bilo reči i o evropskim integracijama Srbije i Bosne i Hercegovine, Berlinskom procesu, Transportnoj zajednici, kao i o političkoj podršci akcionom planu za regionalno ekonomsko povezivanje. Sagovornici su konstatovali i da je nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu bila uspešna i da je tom prilikom postignuta velika saglasnost oko otvorenih pitanja između dve države.

Odnosi Srbije i BiH na visokom nivouPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Lazar Mirkić konstatovali su danas da su politički i ekonomski odnosi dveju država na visokom nivou.

Brnabić i Mirkić su tokom susreta u Beogradu razgovarali i o predstojećoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Saveta ministara BiH, kao i o projektima u oblasti infrastrukture. 

Na sastanku je bilo reči i o evropskim integracijama Srbije i Bosne i Hercegovine, Berlinskom procesu, Transportnoj zajednici, kao i o političkoj podršci akcionom planu za regionalno ekonomsko povezivanje.

Sagovornici su konstatovali i da je nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu bila uspešna i da je tom prilikom postignuta velika saglasnost oko otvorenih pitanja između dve države.

Mirkić je, čestitajući premijerki prvih 100 dana rada Vlade, rekao da se uspeh koji je Srbija postigla u tom periodu oseća i u ostatku regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik