"Berina shoes" prima radnike

Bez autora
Oct 17 2017

Nedavno osnovana Fabrika obuće “Berina shoes” u Brnjiku, općina Čelić, raspisala je konkurs za prijem više od 100 radnika za rad u proizvodnji obuće.Na raspisani oglas za prijem radnika za rad prijavilo se stotinjak kandidata. Trenutno je zaposleno 30 radnika, a u planu je još najmanje 80 radnika, potvrdio je direktor firme Izudin Džafić. Prema njegovima riječima, oglas ostaje i dalje otvoren, a na konkurs se mogu javiti kandidati sa bilo kojim zanimanjem, kao i nekvalifikovani radnici.

"Berina shoes" prima radnikeNedavno osnovana Fabrika obuće “Berina shoes” u Brnjiku, općina Čelić, raspisala je konkurs za prijem više od 100 radnika za rad u proizvodnji obuće.

“Na raspisani oglas za prijem radnika za rad prijavilo se stotinjak kandidata. Trenutno je zaposleno 30 radnika, a u planu je još najmanje 80 radnika”, potvrdio je za Akta.ba direktor firme Izudin Džafić.

Prema njegovima riječima, oglas ostaje i dalje otvoren, a na konkurs se mogu javiti kandidati sa bilo kojim zanimanjem, kao i nekvalifikovani radnici.

“Za sada je postavljena jedna linija, a u novembru će biti postavljena još jedna za proizvodnju obuće, tako da se očekuje dnevna proizvodnja 600-700 pari obuće, a samim tim i veći broj uposlenih radnika”, kazao je Džafić, dodajući da je do sada u proizvodnju uloženo oko 200.000 KM.

U fabrici će se raditi tzv. lohn poslovi, odnosno šivanje gornjišta obuće, ali je u budućnosti planirano da se pokrene i montaža kako bi se zaokružio proces proizvodnje.

Obuća se isporučuje za italijansku kompaniju East West, koja je u BiH zastupljena preko firme Progetti Bosnia. Preduzeće ima preko 180 zaposlenih radnika i cjelokupnu proizvodnju plasira na inostrana tržišta, a dio proizvoda rade i za kompaniju Prada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik