Krka i Kornati: U 5 godina uložit će se oko 58 milijuna kuna

Bez autora
Oct 17 2017

Nacionalni parkovi u Šibensko-kninskoj županiji, Krka i Kornati, okreću novu stranicu u svom poslovanju. Zahvaljujući europskom novcu uredit će se objekti i sadržaji za posjetitelje, ali i zaštititi prirodna baština. Gotovo 140 milijuna kuna, a najveći dio novca stiže iz europske blagajne - kada je o Kornatima riječ, 85 posto. Najveće je to ulaganje u taj prostor od osnivanja nacionalnog parka - u sljedećih 5 godina uložit će se oko 58 milijuna kuna u brojne nove projekte. Tri su temeljna cilja europskog projekta na Kornatima - uređenje postojećih i izgradnja novih posjetiteljskih centara, edukacija i bolja interpretacija vrijedne prirodne baštine te promocija nacionalnog parka.

Krka i Kornati: U 5 godina uložit će se oko 58 milijuna kunaNacionalni parkovi u Šibensko-kninskoj županiji, Krka i Kornati, okreću novu stranicu u svom poslovanju. Zahvaljujući europskom novcu uredit će se objekti i sadržaji za posjetitelje, ali i zaštititi prirodna baština.

Gotovo 140 milijuna kuna, a najveći dio novca stiže iz europske blagajne - kada je o Kornatima riječ, 85 posto. Najveće je to ulaganje u taj prostor od osnivanja nacionalnog parka - u sljedećih 5 godina uložit će se oko 58 milijuna kuna u brojne nove projekte.

Tri su temeljna cilja europskog projekta na Kornatima - uređenje postojećih i izgradnja novih posjetiteljskih centara, edukacija i bolja interpretacija vrijedne prirodne baštine te promocija nacionalnog parka.

Uspostava pametnog sustava za upravljanje otpadom, nabava novih plovila, postavljanje signalizacije te 200-tinjak sidrenih mjesta tek je dio 5-ogodišnjeg plana.

Velikim projektom iznimno su zadovoljni i čelnici dviju murterskih otočnih općina. Jer suradnja s nacionalnim parkom jamči budućnost mladim otočanima.

Sadašnji će naraštaji tako samo nastaviti dobro odrađen posao svojih prethodnika. Jer oni su im i ostavili u nasljeđe vrijednu baštinu kornatskoga otočja. Stoga je i važan dio europskoga projekta "Rediviva Kurnata" uključiti lokalno stanovništvo kao posrednike između posjetitelja i nacionalnog parka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik