Kriza u Kataloniji srozala projekcije rasta

Bez autora
Oct 17 2017

Španske vlasti su srezale projekciju privrednog rasta Španije za 2018. godinu, navodeći kao razlog rastuću neizvesnost zbog političke krize u Kataloniji.Bruto domaći proizvod Španije će porasti za 2,3 odsto u narednoj godini umesto prvobitno projektovanih 2,6 odsto, navodi se u saopštenju španskog Ministarstva ekonomije. Od maja ove godine, glavni indeks španske berze je pao za oko devet odsto zbog intenziviranja kampanje za otcepljenje Katalonije od ostatka Španije.

Kriza u Kataloniji srozala projekcije rastaŠpanske vlasti su srezale projekciju privrednog rasta Španije za 2018. godinu, navodeći kao razlog rastuću neizvesnost zbog političke krize u Kataloniji.

Bruto domaći proizvod (BDP) Španije će porasti za 2,3 odsto u narednoj godini umesto prvobitno projektovanih 2,6 odsto, navodi se u saopštenju španskog Ministarstva ekonomije, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Od maja ove godine, glavni indeks španske berze je pao za oko devet odsto zbog intenziviranja kampanje za otcepljenje Katalonije od ostatka Španije.

Španska ekonomija bi trebalo da, treću godinu zaredom, poraste za 3,0 odsto u 2017. godini, nakon što su reforme premijera Marijana Rahoja pomogle izvlačenju zemlje iz najgore recesije u njenoj modernijoj istoriji, ocenjuje njujorška agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik