Turski TAV zainteresovan za aerodrome u Podgorici i Tivtu

Bez autora
Oct 18 2017

Turska kompanija TAV upoznata je sa planovima Vlade Crne Gore da valorizuje aerodrome i zainteresovana je za ulazak u Crnu Goru, epilog je sastanka u Skoplju ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića sa predstavnicima TAV-a. Kako je saopšteno iz Vlade, koordinator Holdinga Aerodroma TAV Giraj Čolpan i član Odbora direktora TAV-a Zoran Krstevski izrazili su spremnost da dođu u Crnu Goru i započnu sa predstavnicima Vlade razgovore o modelima valorizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu. Predstavnici kompanije TAV upoznali su ministra Nurkovića sa svojom djelatnošću navodeći da upravljaju, među ostalim, aerodromima u Skoplju i Ohridu, a u saradnji sa francuskim kompanijama i aerodromom „Franjo Tuđman" u Zagrebu.

Turski TAV zainteresovan za aerodrome u Podgorici i TivtuTurska kompanija TAV upoznata je sa planovima Vlade Crne Gore da valorizuje aerodrome i zainteresovana je za ulazak u Crnu Goru, epilog je sastanka u Skoplju ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića sa predstavnicima TAV-a.

Kako je saopšteno iz Vlade, koordinator Holdinga Aerodroma TAV Giraj Čolpan i član Odbora direktora TAV-a Zoran Krstevski izrazili su spremnost da dođu u Crnu Goru i započnu sa predstavnicima Vlade razgovore o modelima valorizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu.

"Predstavnici kompanije TAV upoznali su ministra Nurkovića sa svojom djelatnošću navodeći da upravljaju, među ostalim, aerodromima u Skoplju i Ohridu, a u saradnji sa francuskim kompanijama i aerodromom „Franjo Tuđman" u Zagrebu. Aerodrom „Aleksandar Veliki" u Skoplju kompanija TAV je preuzela 2012. godine koncesijom na 30 godina. U skopski aerodrom je uloženo 110 miliona eura, a u ohridski 10 miliona. Aerodrom u Skoplju je prilikom preuzimanja imao promet od 600.000 putnika godišnje i letjelo se na 12 destinacija, a sada ima dva miliona putnika godišnje sa 37 destinacija. Godišnji rast je 15 odsto", naveli su predstavnici kompanije TAV.

Iz te kompanije, kako je saopšteno iz Vlade, su dodali da je ostvaren svjetski standard da povećanje broja putnika za milion donosi direktno otvaranje 1.000 radnih mjesta, isto toliko indirektno i 1.000 radnih mjesta u uslugama.

Nurković je rekao da je imao prilike da upozna rad i nekadašnjeg skopskog aerodroma "i da se to ne da uporediti sa onim što je Aerodrom „Aleksandar Veliki" danas".

"Oduševljen sam onim što je urađeno na aerodromu u Skoplju", rekao je Nurković izrazivši očekivanje da će se uskoro sastati u Crnoj Gori sa predstavnicima TAV-a.

Kompanija TAV je, kako navode iz Vlade, vodeća u svijetu po transferu putnika i da u ovom trenutku gradi novi aerodrom u Havani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik