Poziv srpskim firmama da učestvuju u obnovi Iraka

Bez autora
Oct 18 2017

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Republike Irak Muhamed Fuad Masum ukazali su danas u Bagdadu na prijateljske odnose dveju država, kao i na njihov istorijski značaj.Masum je naglasio istorijsku važnost saradnje Beograda i Bagdada, koja se, kako je dodao, razvija bez otvorenih pitanja i na obostrano zadovoljstvo. Predsednik Iraka je izrazio zahvalnost na podršci Republike Srbije u borbi protiv terorizma, a posebno protiv ISIL-a, istakavši i važnost razvoja parlamentarne saradnje kao značajnog činioca u razvoju sveopštih odnosa dveju država.

Poziv srpskim firmama da učestvuju u obnovi IrakaPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Republike Irak Muhamed Fuad Masum ukazali su danas u Bagdadu na prijateljske odnose dveju država, kao i na njihov istorijski značaj.

Masum je naglasio istorijsku važnost saradnje Beograda i Bagdada, koja se, kako je dodao, razvija bez otvorenih pitanja i na obostrano zadovoljstvo.

Predsednik Iraka je izrazio zahvalnost na podršci Republike Srbije u borbi protiv terorizma, a posebno protiv ISIL-a, istakavši i važnost razvoja parlamentarne saradnje kao značajnog činioca u razvoju sveopštih odnosa dveju država.

On je podvukao i značaj ekonomske saradnje, koju je neophodno nadograditi na izvanredne političke odnose dveju država, i uputio poziv srpskim firmama da učestvuju u obnovi i razvoju Iraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik