Do sada je 2.000 građana ostalo bez nekretnine

Bez autora
Oct 18 2017

U Srbiji do sada procenjuje se da je 2.000 raskinutih ugovora za stambene kredite, a najveći broj odnosi se na one koji su vezani za švajcarski franak. Nešto više od polovine te cifre, 1.200, su krediti koji su osigurani bili kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. Od ukupnog portfolija Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita koji je premašio je cifru od 92.000 osiguranih kredita, nešto više od 1.200 je dospelih kredita za koje je Korporacija preuzela plaćanje. Od toga, kredita indeksiranih u evrima je nešto preko 500 dok je u švajcarcima preko 600, kažu u Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita.

Do sada je 2.000 građana ostalo bez nekretnineU Srbiji do sada procenjuje se da je 2.000 raskinutih ugovora za stambene kredite, a najveći broj odnosi se na one koji su vezani za švajcarski franak. Nešto više od polovine te cifre, 1.200, su krediti koji su osigurani bili kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

- Od ukupnog portfolija Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita koji je premašio je cifru od 92.000 osiguranih kredita, nešto više od 1.200 je dospelih kredita za koje je Korporacija preuzela plaćanje. Od toga, kredita indeksiranih u evrima je nešto preko 500 dok je u švajcarcima preko 600 - kažu za "Blic" u Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita.

Prema poslednjim podacima Udruženja banaka Srbije u Srbiji je do sada odobreno stambenih kredita u vrednosti od 3,2 milijarde evra. Od početka godine, ohrabruje da opada broj kašnjenja građana u otplati obaveza prema bankama.

Za razliku od kraja 2016. kada je učešće kašnjenja u vraćanju kredita kod građana iznosilo 6,8 odsto, prošlog meseca ono je bilo 5,7 odsto.

Ipak, za mnoge građane kredit je rešenje za finansijske probleme. Da bi ste odabrali za vas najpovoljniji kredit, i po roku otplate i po visini kamate, način da to učinite je preko veb platforme Tailor Fin, a što je besplatna usluga.

Potrebno je da se prvo registrujete, a za sada najbolju ponudu banke možete da dobijete za gotovinski i kredit za refinansiranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik