Krediti Evropske investicione banke za mala i srednja preduzeća

Bez autora
Oct 18 2017

Banka Inteza i Evropska investiciona banka potpisale su juče ugovor o prvoj tranši kreditne linije, u vrednosti od 30 miliona evra, čija će sredstva Inteza plasirati malom biznisu i malim i srednjim preduzećima u vidu dugoročnih kredita pod povoljnijim uslovima od tržišnih, saopšteno je juče.Tranša je deo kreditne linije od ukupno 60 miliona evra koju je EIB odobrio Intezi za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća. Mala i srednja preuzeća čine jednu od ključnih poluga dugoročnog održivog rasta domaće privrede, zbog čega je podsticanje njihovog razvoja veoma važan deo ukupne podrške koju Inteza pruža realnom sektoru, izjavila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Inteze.

Krediti Evropske investicione banke za mala i srednja preduzećaBanka Inteza i Evropska investiciona banka potpisale su juče ugovor o prvoj tranši kreditne linije, u vrednosti od 30 miliona evra, čija će sredstva Inteza plasirati malom biznisu i malim i srednjim preduzećima u vidu dugoročnih kredita pod povoljnijim uslovima od tržišnih, saopšteno je juče.

Tranša je deo kreditne linije od ukupno 60 miliona evra koju je EIB odobrio Intezi za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća.

"Mala i srednja preuzeća čine jednu od ključnih poluga dugoročnog održivog rasta domaće privrede, zbog čega je podsticanje njihovog razvoja veoma važan deo ukupne podrške koju Inteza pruža realnom sektoru", izjavila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Inteze.

Inteza će kredite iz EIB linije odobravati sa rokom otplate od dve do 12 godina i grejs periodom do dve godine.

Krediti se mogu koristiti za finansiranje trajnih obrtnih sredstava; kupovinu, rekonstrukciju ili proširenje osnovnih sredstava osim zemlje; nematerijalna ulaganja; razvoj, planiranje i finansijske troškove tokom perioda izgradnje; troškove istraživanja i razvoja, kao i razvoj distribucione mreže u zemlji i inostranstvu.EIB je juče potpisala i ugovore sa Sosijete ženeral bankom sa kojom su sklopljena dva ugovora o kreditnom aranžmanu za podršku malim i srednjim preduzećima u iznosu od 60 miliona evra.

Ukupni iznos kreditnog aranžmana iznosi 110 miliona evra, a preostali deo sredstava biće na raspolaganju početkom 2018. godine.

Ugovore sa EIB-om o kreditnom zaduženju radi finansiranja malih i srednjih preduzeća kao i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije i prioritetnih projekata potpisali su u ime Sosijete ženeral banke Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora i u ime Soželiza Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik