BBI je Zlatna banka BiH 2017

Bez autora
Oct 19 2017

Bosna Bank International dobitnik je priznanja Zlatna banka BiH za 2017. godinu prema izboru finansijskog magazina Banke u BiH. Autor i kreator analitičke strukture i metodologije za izbor Zlatne banke u BiH je analitička bonitetna kuća Bisnode BH. Priznanje Zlatna banka BiH direktoru BBI banke Ameru Bukviću uručio je Jasmin Maričić, direktor magazina Banke u BiH u prisustvu Zlatka Vukmirović, člana Uprave Poslovnog glasnika i magazina Banke, te Zlate Mulać, direktorice analitičke kuće Bisnode i Darije Marković, koordinatorice projekata za Bisnode BiH.

BBI je Zlatna banka BiH 2017Bosna Bank International dobitnik je priznanja Zlatna banka BiH za 2017. godinu prema izboru finansijskog magazina Banke u BiH. Autor i kreator analitičke strukture i metodologije za izbor Zlatne banke u BiH je analitička bonitetna kuća Bisnode BH.

Priznanje Zlatna banka BiH direktoru BBI banke Ameru Bukviću uručio je Jasmin Maričić, direktor magazina Banke u BiH u prisustvu Zlatka Vukmirović, člana Uprave Poslovnog glasnika i magazina Banke, te Zlate Mulać, direktorice analitičke kuće Bisnode i Darije Marković, koordinatorice projekata za Bisnode BiH.

Magazin Banke u BiH je nedavno, s namjerom da što objektivnije ocijeni poslovanje komercijalnih banaka u BiH i izvrši njihovo rangiranje na osnovu više kriterija poslovanja, ustanovio nagradu Zlatna banka BiH.

“Nakon nekoliko sedmica rada na realizaciji ove ideje i veoma studioznih analitičkih poslova, pred nama se ukazao prvi laureat – Bosna Bank International. Prema dobijenim rezultatima, ova banka je u 2017. godini najracionalnije koristila sve vlastite kapacitete i resurse i tako svoj odnos sa klijentima podigla na zavidan nivo”, kazao je Maričić.

“Glavni cilj izbora Zlatne banke u BiH je transparentno pokazati poslovanje banaka u BiH, njihov pristup tržištu, dugoročnu stabilnost poslovanja, upravljanje klijentima i učinkovitost poslovanja. Banka koja posluje uspješno i koja zna najbolje koristiti interne i eksterne potencijale dugoročno je stabilan partner klijentima i okolini u koju može reinvestirati“ kazala je Mulać.

Direktor BBI banke Amer Bukvić zahvalio se magazinu Banke na ovom vrijednom priznanju, koje dolazi u trenutku kada BBI banka obilježava 17 godina od svog osnivanja.

„BBI banka ima jedinstven koncept i strategiju poslovanja, koja je prije svega dugoročno orijentisana. Naša vizija i aktivnosti na tržištu dugoročni su i stoga ne donose pozitivne rezultate poslovanja odmah. Evidentno poboljšanje svih ključnih pokazatelja poslovanja banke rezultat su dugogodišnjih nastojanja da napravimo doprinos ekonomskom razvoju kao odgovorna institucija u vrlo izazovnom poslovnom okruženju. BBI banka je u vrijeme najtežih ekonomskih uslova, te stagnacije i vrlo usporenog rasta u bankarskom sektoru odabrala put inovacija i agresivnog rasta”, kazao je Bukvić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik